Aanleg kunstgrasvelden kan beginnen

Off 743

Sportservice Veenendaal heeft VRC begin deze week laten weten dat er geen juridische belemmeringen meer zijn om met de aanleg van het kunstgras, op veld 2 en 3, te starten.

Dit is een zeer prettige mededeling zo vlak na de vakantieperiode, maar tegelijkertijd ook een zeer uitdagende situatie zo vlak voor de start van het bekerprogramma (2 t/m 16 september) en de start van de competitie op 23 september.

Zoals het er nu naar uitziet gaat de aannemer op maandag 21 augustus met de aanleg starten. Onbekend is nog hoe lang de aanleg zal gaan duren.

Dat hangt mede af van de wijze waarop VRC gebruik kan blijven maken van de velden om te trainen en te spelen.

Het is duidelijk, dat wij de komende maanden veel zullen moeten improviseren om de trainingen en wedstrijden allemaal te kunnen laten plaatsvinden.

Belangrijkste redenen daarvoor zijn:

• de lichtmasten van veld 5 worden tijdens de aanleg van de velden verplaatst naar veld 3. Zodra het donkerder wordt kan veld 5 daarom niet meer als trainingsveld gebruikt gaan worden.
  • het aantal beschikbare wedstrijdvelden is onvoldoende om alle wedstrijden op de zaterdag  te kunnen laten spelen. Het is dan ook niet uit te sluiten dat er thuiswedstrijden omgezet moeten worden naar uitwedstrijden.

Zodra hier meer over bekend is, zullen we dat via een bericht op de site melden.

Het wordt even behelpen, maar na de oplevering hebben we samen met Sportservice en de gemeente Veenendaal weer een belangrijke verbetering (1 extra trainingsveld en 1 extra wedstrijdveld) van het sportpark gerealiseerd.

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek