Aanvallers VRC showen hun kwaliteiten bij winst op Advendo

Off 157

De aanvalslinie van VRC heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen aangetoond dat het er een is om van te smullen. Mitch van den Berg, Stefan van Leeuwen en Erik van de Putte speelden met Advendo en waren voor de toeschouwer een lust voor het oog.

Bron Veenendaalse krant Jeroen van der Veer

Wie ze alle drie naast elkaar zet, ziet drie voetbaldieren. Klein van stuk, maar razendsnel. Daarbij was vooral Mitch van den Berg continu aanspeelbaar voor zijn medespelers en zijn actie bij de 3-0 was alleszeggend. Na een schitterende aanname kon hij vrolijk vier man voorbij en Erik van de Putte -de maker van de 2-0- de derde Veenendaalse treffer laten aantekenen.

Voor dat moment stond het na 29 minuten spelen al 2-0 en waren Van den Berg en Van de Putte de doelpuntenmakers. Toen na een half uur spelen de wonderschone treffer viel, leek het duel eigenlijk al gespeeld.

Leek, want ondanks dat men lekker speelde, besloot men achteruit te lopen. Een klutsbal en een zondagsschot zorgde ervoor dat de spanning zelfs voor rust weer terug kwam in de wedstrijd: 3-2. ,,Belachelijk dat wij twee doelpunten tegen kregen”, mopperde nieuwkomer Van de Putte na afloop. ,,Je ziet precies waardoor het vorig jaar mis is gegaan. Toen liep men ook achteruit en dat deden wij nu de laatste tien minuten van de eerste helft ook.”

Na een donderspeech van trainer Kees van Rijswijk schoot VRC uit de startblokken en was het een minuut na rust Edwin van den Berg die de marge weer op twee bracht. ,,Die treffer gaf ons lucht. Het was zo jammer dat je er voor rust twee tegen krijgt, want daarvoor speelden wij echt goed. Daarin speelde Ruben Rentenaar een belangrijke rol. Met hem op nummer tien hadden we iemand die een bal vast hield en daardoor konden de spitsen weggestoken worden.”

Het spel werd er na de 4-2 niet beter op, al zorgde invaller Steven Diepeveen na een uur spelen voor de 5-2. Diezelfde spits was een kwartier voor tijd de maker van de 6-2 en daarmee werd duidelijk dat er naast drie topaanvallers er ook nog een gretige spits op de bank zit. Luxe, beseft ook Van de Putte: ,,Je ziet dat wij levensgevaarlijk voorin zijn. Daarnaast hebben wij geen vaste afspraken en kunnen we van posities wisselen. Voor mij heerlijk.”

Mede door de enorme regenval vonden beide ploegen het vervolgens wel prima en ging het spectaculaire duel als een nachtkaars uit. De drie punten bleven in Veenendaal en Van de Putte toonde opnieuw aan op een te laag niveau te acteren. Zo speelde hij bij DOVO en FC Lienden in de top van het amateurvoetbal. ,,Maar ik wil het plezier terug krijgen”, aldus de kleine dribbelaar. ,,Dat kan hier en daarom vind ik het wel even goed zo. Lekker voetballen en belangrijk zijn voor de ploeg. Na een seizoen op de bank in Lienden wilde ik ergens iets betekenen. Dat kan hier en daar ga ik voor. Waar ik voor mijzelf de lat leg? Vijftien doelpunten en vijftien assist.”

Foto’s Ted Walker Fotografie (http://tedwalker.nl/)

Foto’s Teus Jakobs Voetbaleentwee (http://voetbaleentwee.nl/)

Bekijk hier het toernooischema 2018