Algemeen, Sponsors, Uitgelicht

Fantastisch SanoRice / Autobedrijf De Groot 35+ toernooi

Off 274

Het allereerste 35+ toernooi bij VRC is fantastisch verlopen zaterdag 17 juni. Het kon ook niet anders gezien 2 geweldige sponsoren, de deelnemende teams en een sublieme voorbereiding.

8 teams, 82 spelers, 4 scheidsrechters, 12 vrijwilligers BBQ en bar, 1 DJ, 1 EHBO-er, 114 toeschouwers, 0 gele en rode kaarten, 20 wedstrijden, 24 graden, 0 druppels regen, 0 zwaargewonden en uiteindelijk 82 blije ego’s. Ja, zo simpel en heerlijk kan 35+ voetbal zijn. Dikke pluim voor alle deelnemende teams en vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat het een sportief en sfeervol toernooi is geworden.

Er werd natuurlijk wel degelijk ‘fanatiek’ gevoetbald door de 35+ heren, want lekker voetballen en winnen dat willen deze heren nog altijd. Maar, niet ten koste van alles. Om 12.45 barstte de strijd los in poule 1 met DOVO Allstars, De Merino’s, Advendo’57 en VRC 1 en om 13.05 mocht poule 2 beginnen aan het toernooi met Candia’66, DOVO, GVVV en VRC 2. In poule 1 won DOVO Allstars al zijn wedstrijden. In poule 2 was de strijd om de eerste plaats een stuk spannender, in de laatste wedstrijden veranderde de virtuele stand continue. Uiteindelijk bleef Candia’66 de teams van DOVO en VRC voor.

De 8 kruisfinales zouden de definitieve krachtsverhoudingen gaan weergeven. Al gauw werd duidelijk dat het broeierige weer en de veels te hoge verwachtingen bij de 35+ spelers zijn tol gingen eisen. Het spelpeil zakte weg, de conditie bij de spelers ook, de gaten op het veld werden alsmaar groter en er werd her en der een panna uitgedeeld. Het kwam aan op wilskracht en voetbalgogme. Uiteindelijk kwam DOVO Allstars als sterkste uit de strijd, won het verdiend de finale van De Merino’s met aanvallend spel. Ondanks de catenacci- coaching van hun leider, die volledig overruled werd door de aanwezige supporters.

Om 16.15 kon er eindelijk begonnen worden aan de o zo verdiende 3e helft met BBQ en 35+ muziek van de VRC-huisDJ. Het werd een geslaagd feestje met veel (oude) bekenden, verhalen uit de vergane glorietijd en vele complimenten van de teams. Die waren het allemaal over eens, dit moeten we vaker doen met de regioclubs.

Namens de toernooicommissie willen wij alle VRC-vrijwilligers bedanken die dit succesvolle toernooi mede mogelijk hebben gemaakt. Jullie waren TOP!!!

Bekijk hier het toernooischema 2017