#Helden

Off 118

Vanochtend ging ik met mijn zoon Lars mee naar zijn uitwedstrijd van VRC JO14-3 tegen Jonathan JO14-4. Geen selectie elftal, geen twee keer per week trainen en ook niet altijd genoeg man om een wedstrijd mee aan te vangen. Bij het eerste fluitsignaal om 11.50 uur op veld 5 in Zeist stonden er ook geen elf, maar tien VRC’ers in het veld; echter tot de tanden gemotiveerd!

Ondanks een aantal mooie aanvallen van de blauw-gelen, stond het na een minuut of tien 2-0 voor Jonathan. Op dat moment kwam #supercoach Henri van een andere wedstrijd met een paar hulptroepen. Het team was compleet, en tegenaanval na tegenaanval werd op de mat gelegd. Bij rust had VRC de achterstand al omgebogen naar een 5-2 voorsprong. En daar bleef het niet bij. De boys bleven gedisciplineerd voetballen, ondanks de kou en de regen. Tijn en Thomas stonden als blok achter in, Lars de motor op het middenveld, en de spitsen doken in alle gaten. En als de tegenstander een keer gevaarlijk werd, stond daar altijd Patrick weer die het groene gevaar onschadelijk maakte.

Met een glimlach van oor tot oor liepen de mannen het veld af na een 12-4 overwinning. Dat was wel een keer fijn. Iedereen had z’n steentje bijgedragen. Voor mij zijn het helden.

#geelblauwismijnglorie

Bert van Ravenswaaij