Jesse Sprokkelenburg volgend seizoen naar VRC

Off 356

De 19 jarige Jesse komt over van DOVO. Jesse maakt deel uit van de A-selectie en maakt voornamelijk zijn speelminuten bij het tweede elftal. Bij VRC komt hij veel bekende gezichten tegen zoals Max Kok, Justin de Kamper en Erik van de Putte (komt over van FC Lienden, maar speelde daarvoor bij DOVO)

Bron foto’s: DOVO Foto Side

Wij heten Jesse van harte welkom en wensen hem veel spelplezier en succes bij onze club!

Technische Commissie VRC

Tweedeklasser VRC heeft voor volgend seizoen Jesse Sprokkelenburg aan de selectie kunnen toevoegen.

De 19-jarige Veenendaler komt uit de jeugdopleiding van DOVO en maakt dit seizoen deel uit van de A-selectie van de hoofdklasser zonder overigens tot veel speelminuten te komen.

Bron de Gelderlander / Bert Admiraal

Sprokkelenburg is na Erik van de Putte de tweede versterking voor de ploeg van Kees van Rijswijk. VRC is op dit moment in een zwaar gevecht tegen degradatie uit de tweede klasse bezig.

Spro

Sprokkelenbrug gaat voor basisplaats bij VRC

Na Erik van de Putte is het VRC opnieuw gelukt een speler voor volgend jaar aan zijn selectie toe te voegen. In de persoon van Jesse Sprokkelenburg krijgt het een talent uit de DOVO-opleiding. ,,Ik ga weg bij DOVO omdat ik hier niet de kans krijg om me aan te sluiten bij het 1e elftal.”

Bron De Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

In het tweede elftal van DOVO maakt Sprokkelenburg wel zijn minuutjes, maar hij wil ruiken aan het grote werk. Daarom moest hij niet lang nadenken toen VRC aan de bel trok. ,,Ik heb mijn keuze voor VRC gemaakt omdat ik mij daar denk beter te kunnen ontwikkelen, dit komt omdat ik hier de kans op speelminuten in een eerste elftal groter is.”

Grote vraag is echter in welke klasse dit gaat gebeuren. Momenteel speelt de ploeg van Kees van Rijswijk in de tweedeklasse, maar vecht men tegen degradatie. ,,Als ze zouden degraderen dan zit er volgend jaar maar één ding op en dat is direct promoveren. Maar ik verwacht dat ze zich dit seizoen gewoon handhaven. Een club als VRC hoort niet in de derdeklasse thuis.”

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek