De jeugdafdeling van VRC heeft zich met ingang van seizoen 2007-2008 aangesloten bij de RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. Dit is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het doel is om talentvolle jonge voetballers gerichter op te sporen en hun talent verder te ontwikkelen binnen de jeugdopleiding van de professionele voetbalclub FC Utrecht.

Deze talentontwikkeling heeft als doel om spelers vanuit de eigen opleiding te laten doorstromen naar het eerste team. Door een effectieve manier van scouten en opleiden realiseert FC Utrecht geregeld deze doelstelling. Jong talent krijgt dus echt een kans bij FC Utrecht! Ieder seizoen weer sluiten enkele spelers vanuit Jong FC Utrecht aan bij de selectie van het eerste team.

De trainers- en scoutingstaf is voortdurend bezig het eerste elftal van nieuwe impulsen te voorzien, of die nu komen vanuit de eigen opleiding of door gericht speuren op velden in binnen- en buitenland. In elk geval speelt het samenwerkingsverband RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland een prominente rol en die wordt de komende jaren alleen maar groter! FC Utrecht zoekt namelijk eerst in de eigen omgeving naar nieuw talent, kijkt daarna naar de rest van Nederland en pas dan komt het buitenland in beeld.

Wat doet RAC voor jou?

Speel je bij een RAC-club, dan weet je dat jouw vereniging nauwe banden onderhoudt met FC Utrecht. Je hebt de garantie, dat de trainers en dus ook de trainingen een hoog niveau hebben en dat het technisch kader van FC Utrecht regelmatig contact met de club heeft om het niveau te handhaven en zelfs nog te verbeteren.

De aangesloten RAC-clubs

De aangesloten RAC-clubs zijn: Altius, Argon, ASC Waterwijk, v.v. Benschop, Brederodes, Candia `66, CDN, CJVV, DEV Doorn, D.O.S.C., DVSA, D.V.S.U., D.W.S.M., Dalto, De Meern, Delta Sports `95, Desto, DOVO, DSO/Ultrajectum, Elinkwijk, FC de Bilt, Geinoord, GVV Geldermalsen, HDS, Houten, Huizen, IJ.F.C., J.S.V., Kamerik, Kampong, Loosdrecht, Lopik, v.v. Maarssen, Montfoort, NVC, Olympia 25, OSM `75, P.V.C.V., Patria, PVC, sc ’t Gooi, sc Hoevelaken, s.v. Saestum, S.O. Soest, S.V. Laren, S.V. Maartensdijk, S.V.F., S.V.L., SCH`44, Scherpenzeel, Sporting `70, Sportvereniging Maarn – Maarsbergen, U.V.V., vv LRC, vv Renswoude, V.V.Z.A., Valleivogels, `t Vliegdorp, v.v. VRC, Vreeswijk, SV Zeist, Zwaluwen Utrecht `11, vv Nederhorst, DHSC, vv Jonathan en FC Breukelen.

De RAC-mensen bij FC Utrecht

Henny Lee is als Hoofd Opleidingen bij FC Utrecht onder meer verantwoordelijk voor de jeugdopleidingen en het RAC-samenwerkingsverband. Paul Voois is coördinator van de scouting en belast met de dagelijkse gang van zaken rond de samenwerking met de RAC-clubs.

Contactgegevens: FC Utrecht, p/a Sportcomplex Zoudenbalch, Laan van Maarschalkerweerd 51, 3585 LJ, Utrecht, telefoon 030 2547800.

FC Utrecht staat midden in de samenleving

Naast het bieden van professioneel voetbal op hoog niveau en zorgen voor een gedegen talentontwikkeling is FC Utrecht zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De club staat openheid voor en dit blijkt wel uit het jaarlijks publiceren van het financiële, organisatorische en sportieve jaarverslag. Maar de club vindt het ook van belang om in sociaal-maatschappelijk opzicht en actieve rol te spelen.

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek