Als scheidsrechter leid je de wedstrijd in goede banen. Jij kent de regels als geen ander. En je zorgt ervoor dat iedereen ze naleeft. Op het moment dat dit niet gebeurt, grijp je zelfverzekerd in. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en kunnen spelers en toeschouwers zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen.VRC houdt rekening met de behoefte van een scheidsrechter. Dus als je niet elke zaterdag kan of je voetbalt zelf nog dan wordt dit meegenomen in de planning voor scheidsrechters. Ook scheidsrechter worden? Dat kan, voor elke leeftijd is er een bijpassende cursus.

Soort cursus Leeftijd
Pupillenscheidsrechter : van 12 t/m 16 jaar
Juniorenscheidsrechter : van 15 t/m 19 jaar
Basis Opleiding Scheidsrechter : vanaf 16 jaar

Hoe kan ik scheidsrechter worden?

Eigenlijk is dat heel simpel, je geeft je op bij Corné Draaijer; Corne_vrc@hotmail.com en je kunt de wei in.

Je hebt de keuze om een scheidsrechterscursus te volgen via de KNVB, waardoor je officieel scheidsrechter wordt. Nu begrijpen wij dat je niet meteen de cursus wil volgen, omdat je niet meteen weet of je het wel leuk vindt. Nu hebben wij een programma ontwikkeld waardoor je rustig kan uitzoeken of je het scheidsrechtersvak leuk vindt.

Dit houdt in dat:

Je eerste wedstrijden fluit zonder je scheidsrechterspapieren, waardoor je rustig kan kijken of je het fluiten leuk vindt. Dit zullen voornamelijk pupillen wedstrijden zijn. Hierna heb je de keuze om (afhankelijk van je leeftijd) een scheidsrechterscursus te volgen, waardoor je wat hogere elftallen kan fluiten.

Wat doet VRC voor de scheidsrechters.

Vanaf het moment dat je de eerste stappen maakt richting het scheidsrechters vak, zul je worden begeleid door de scheidsrechterscoördinator. Deze zorgt er voor dat je voorbereid bent voor je eerste wedstrijd. Mocht je een scheidsrechterscursus willen volgen, dan wordt deze vergoed door VRC. Op het moment dat je de basis opleiding scheidsrechters succesvol hebt afgelegd krijg je een scheidsrechterstenue cadeau van VRC.

Opgesomd betekent dit:

• Begeleiding
  • Scheidsrechters cursus vergoed
  • Scheidsrechters tenue (indien BOS-opleiding)
  • Scheidsrechters attributen (Notitieboekje, rode en gele kaart en fluitje)
  • Drankje na de wedstrijd (evt. in de rust ook)
  • Rekening houden met persoonlijke voorkeur scheidsrechter
  • Heel veel fluitplezier (gegarandeerd)
  • Lijkt het scheidsrechters vak je wat en wil je wat doen voor VRC, twijfel dan niet en geef je op bij  Corné

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek