Stefan Tanis keert terug bij VRC

Off 188

Meer tijd voor zijn gezin was de reden dat Stefan Tanis afgelopen seizoen bekend maakte te stoppen bij VRC, maar de verdediger is terug bij de Veenendalers. Het begon bij de 29-jarige toch weer te kriebelen en ook de lokroep van de selectie en staf was groot. ,,Er zijn goede afspraken gemaakt en ik plak er nog een jaar aan vast.”

Bron Veenendaalse krant Jeroen van der Veer

Doordat hij thuis twee kleine kinderen heeft rondlopen, wilde de familieman meer tijd voor zijn gezinnetje hebben. De keuze om het selectievoetbal bij VRC vaarwel te zeggen was lastig, maar de spijkerharde verdediger stond er wel volledig achter.

LOKROEP Omdat hij een abrupt einde wilde voorkomen, besloot hij in de voorbereiding elke donderdag nog wel mee te trainen. ,,Dat gebeurt bij VRC wel vaker. Op die manier blijf je toch de binding houden met de selectie en club en kan je in geval van nood misschien ooit nog iets betekenen.”

Links en rechts werd toen al eens voorzichtig gevraagd of Tanis een snelle terugkeer zag zitten en die lokroep bleek interessant. Zo vroeg zijn vriendin thuis ook al of hij het voetbal miste. ,,Toen kwam ik tot de conclusie dat ik dat inderdaad deed, maar nog altijd achter mijn besluit stond.”

WEDSTRIJDRITME In diezelfde week kwam er een bericht vanuit de staf of Tanis toch eens op de club kon praten en na dat gesprek was hij overtuigd. Zo krijgt hij meer ruimte om bij zijn gezin te zijn, maar is hij wel weer volledig lid van de selectie. ,,Het is niet zo dat ik nu amper tot niet ga trainen. Iedereen die mij kent weet dat ik er vol voor ga als ik iets doe. Iets halfbakken doen schiet niemand iets mee op. Het is alleen nu wel fijn dat ik de ruimte krijg om ook zo nu en dan bij mijn meisje en kinderen te zijn.”

Nu is het zaak om zo snel mogelijk wedstrijdritme op te doen en dan zal Tanis ongetwijfeld in het centrum van de verdediging komen. ,,Met de conditie zit het wel goed. Zo ben ik in de zomer blijven sporten. Daarover maak ik mij dus geen zorgen. Of mij een basisplaats door de technische staf is toegezegd? Nee, absoluut niet. Ik zal mij ook gewoon moeten bewijzen en dan is het aan de trainer voor wie hij kiest.”

PROMOVEREN Dat is ook wat zijn trainer Kees van Rijswijk vindt, al is deze natuurlijk enorm blij dat hij weer kan rekenen op de 29-jarige. ,,Wij hebben zijn keuze om te stoppen altijd gerespecteerd, maar zijn natuurlijk opgelucht dat Stefan weer terug is. Spelers zoals hij kunnen ervoor zorgen dat talenten mentaal sterk worden. Daarnaast is hij nog van de oude stempel en heeft hij een echte winnaarsmentaliteit. Dat gaat echt iets toevoegen aan onze jonge groep.”

Waar Tanis vorig seizoen afscheid nam met een degradatie, hoopt hij straks na een promotie op een goede manier de deur te kunnen sluiten. ,,In principe blijf ik één seizoen en stop ik daarna met selectievoetbal. Mijn persoonlijke doel is een basisplek krijgen en vervolgens met de groep promoveren. Ja, dat is volgens mij gewoon realistisch.”

Bekijk hier het toernooischema 2018