Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Wie stopt VRC JO11-1?

Off 477

Deze vraag mag best eens op tafel gelegd worden want de mannen van de Trainers/Coaches Ton v.d. Lustgraaf en Luuk v.d. Lustgraaf en Teammanager Tom Verschoor behalen het ene succes na het andere met een team dat kennelijk niet te stoppen is.

Dat is natuurlijk een compliment waard voor staf en spelers van VRC JO11-1!

Onlangs is VRC JO11-1 toegetreden tot de competitieopzet van 9 tegen 9 van de K.N.V.B. Het is een mooie voetbalvorm, maar ligt helaas alweer onder vuur. In het seizoen 2018-2019 wil namelijk de KNVB de JO 11 en de JO 12 acht tegen acht laten spelen.

Voetbalkenners zien in de vorm van 9 tegen 9 een mooie aansluiting van 7 tegen 7 via 9 tegen 9 naar 11 tegen 11, waarbij de spelers leren om een heel veld te gaan gebruiken.

Zaterdag 27 januari stond een vriendschappelijke wedstrijd tegen DOVO JO11-1 op het programma en kunnen we na afloop van deze wedstrijd vaststellen, wie voorlopig in deze leeftijdscategorie die kampioen van Veenendaal mag worden genoemd.

VRC JO11-1 had het in het begin even moeilijk. De eerste kansjes waren voor DOVO. Langzaamaan kwam VRC beter in de wedstrijd en verdwenen de onnauwkeurigheden in het spel van de Racers. Jochem Bakkenes was op links aardig op dreef. Hij werd op snelheid goed aangespeeld en wist in de 17e minuut met een bekeken schuiver de 1-0 aan te tekenen.

Verdedigend gezien moest keeper Micha van de Haar gestrekt gaan om een gevaarlijke inzet van DOVO onschadelijk te maken. Ook Levi van Doorn van VRC JO 11.2 verdiend een compliment door elke keer verdedigend gezien de schoten van de DOVO aanvallers te blokkeren en de angel uit de DOVO aanvallen te halen.

De motor van het team, Thijs van Dreven maakte het verschil groter door de 2-0 te maken in de 27e minuut.

VRC JO11-1 begon toen echt te draaien. Binnen een zucht tilde vervolgens Jochem Bakkenes de stand naar 3-0 en vond Thijs opnieuw Jochem Bakkenes:4-0

Na de rust kwam DOVO even terug door in de 32e minuut de VRC doelman te verrassen met een droge knal.:4-1

Dat VRC JO11-1 een team is met spelinzicht en veel werklust en opofferingsgezindheid, liet Sem Hendriks zien.  Sem maakte de bal goed vrij en gaf de bal breed op Rens van Walsem. Via de keeper ging het schot van Rens in de touwen: 5-1. In de 50e minuut zette Thijs van Dreven een kroon op zijn werk. Thijs ging alleen op de keeper af en legde de bal goed breed op de meegelopen Sem Hendriks, die vervolgens de 6-1 op het scorebord bracht.

Had VRC JO11-1 verdedigend dan niets te doen?

Jazeker, keeper Micha van de Haar trad goed op bij een inzet van DOVO door de bal via de lat tot hoekschop te verwerken.

Jongens, ga zo door. Jullie geven ons zo veel kijkplezier!

De nieuwe competitie 9 tegen 9 gaat 10 februari beginnen.

Zoals je weet staat de teller bij alle teams dan weer op nul en ben ik best benieuwd wie jullie tegen gaat houden in jullie dadendrang?

VRC JO11-1 bestaat uit:

Jochem Bakkenes, Hugo van Haaften, Marnik van de Haar, Micha van de Haar, Lesra Labrijn, Vince Penninks, Dylan Septer, Mart Verschoor, Rens van Walsem, Thijs van Dreven, Sem Hendriks en gastspeler Levi van Doorn van VRC JO 11.2

Technische staf: Ton en Luuk van de Lustgraaf en Teammanager Tom Verschoor

Jan de Haan   TC VRC Veenendaal