Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC degradeert na thriller

Off 558

VRC is er niet in geslaagd om in de tweede klasse te blijven. Nadat de Veenendaalse ploeg vorige week in Ermelo nog met 1-2 won van FC Horst, werd er thuis in een bloedstollende strijd met 2-4 verloren. Over twee wedstrijden was dat niet genoeg om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Bron Veenendaalse krant / Michel Keulstra

Video Veenendaalskrant: http://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-vrc-degradeert-na-thriller-update-245622

Met de kleine voorsprong voor VRC in het achterhoofd was het FC Horst dat het felste begon aan de wedstrijd. De thuisploeg werd in de hete zon afgetroefd op felheid. Toch was het wel als eerste gevaarlijk. Maar een schotje van toekomstig GVVV-speler Robin Segers, ging naast. Daarna raakte het duel meer in evenwicht, zonder dat er veel gebeurde.

Na een minuut of twintig spelen, was het VRC dat meer controle over de wedstrijd kreeg. Dat resulteerde ook in een kans. Justin Kampert werd neergelegd na een goede individuele actie, de daaropvolgende vrije trap van Robin Segers werd door FC Horst keeper Valentijn Wellenberg uit de hoek getikt.

ONVERWACHTS  VRC kreeg richting het half uur meer grip op de wedstrijd. Uit het niets was het echter de ploeg uit Ermelo die op voorsprong kwam. Bij een voorzet kwam spits Elroy Martens goed voor zijn man en tikte de 0-1 voor FC Horst binnen. Dat doelpunt gaf de uitploeg vleugels en VRC was even beduusd. Opnieuw werd de ploeg op felheid afgetroefd. Echte kansen werden echter niet weggegeven.

Richting de rust en inmiddels van het doelpunt bekomen, zette VRC nog even aan. Nadat Robin Segers al een waarschuwingsschot gaf, was Koen Nijhuis drie minuten voor rust dicht bij de gelijkmaker. Na een goede aanval ging zijn schot prachtig richting de kruising, de redding en de daarbij behorende zweefduik van de keeper van de Ermelose ploeg was echter even zo mooi. Uit de daaropvolgende corner ging ook de kopbal van Ruben Rentenaar maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

KLAP  Waar VRC het naliet om te scoren, was de tegenstander uiterst effectief. Luttele secondes voor de rust was het Andrews Detroit die een voorzet makkelijk kon binnentikken, 0-2. Die klap leek de Veenendaalse ploeg direct na rust nog niet te boven te zijn. Eerst was het namelijk Elroy Martens die bijna scoorde voor FC Horst, daarna werd er zelfs gescoord, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

VEERKACHT Direct daarna liet Mitch van den Berg van zich spreken. Met een fabelachtige omhaal, na een voorzet van Justin Kampert, zette hij de stand op 1-2. Na dit doelpunt kreeg FC Horst weer wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dat werd VRC wel via Robin Segers en Koen Nijhuis, maar zij verzuimden de gelijkmaker te maken. Toch kwam er goed nieuws voor de Veenendaalse ploeg. FC Horst mocht het laatste kwart van de wedstrijd met een man minder stellen, nadat Joram Blaauw een rode kaart ontving voor natrappen.

VRC voerde vanzelfsprekend de druk op en dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de gelijkmaker. Mitch van den Berg kwam torenhoog boven zijn man uit, bij een voorzet van Justin Kampert en knikte de 2-2 binnen.

NIET DOORDRUKKEN De manmeersituatie zorgde er niet voor dat VRC veel overwicht kreeg over het duel. In tegendeel zelfs. Richting het einde van de wedstrijd was het FC Horst dat de thuisploeg steeds meer onder druk zette. VRC leek echter met een kleine voorsprong over twee duels aan het langste eind te gaan trekken.

De spanningen liepen hoog op in de blessuretijd en daar profiteerde FC Horst in extremis van. Vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van Ricardo Vliek, die de bal binnen kon tikken voor de 2-3 en er voor zorgde dat de twee ploegen konden gaan verlengen. Dat gebeurde echter weer met gelijke teams, want het was Mitch van de Berg die de rode kaart ontving, ook voor natrappen.

VERLENGING In de verlenging gebeurde lange tijd niets. De vermoeidheid begon bij beide ploegen een rol te spelen en dat zorgde voor weinig geslaagde acties. De wedstrijd leek zodoende op strafschoppen af te stevenen. Daar was Elroy Martens het echter niet mee eens. Tien minuten voor het einde van de verlenging nam hij de bal vol op de slof en die verdween in de verre hoek achter VRC keeper Erwin Huijbens, 2-4. Ugur Ayaz had twee minuten later de beslissing op zijn schoen, maar hij verzuimde de trekker over te halen na een goede individuele actie.

Terwijl de spanningen hoog opliepen, kwamen er nog wat kleine kansen over en weer. Gescoord werd er echter niet meer en zo was de droom van handhaving in de tweede klasse na 120 minuten strijd vervlogen.

ONGELOOF De teleurstelling was groot bij VRC en er heerste na de wedstrijd ook veel ongeloof. VRC-trainer Kees van Rijswijk kon niet geloven dat zijn ploeg was gedegradeerd. ,,We komen geweldig terug tot 2-2 en komen zelfs met een man meer te staan. Dan moet je het gewoon over de streep trekken, maar dat hebben we niet gedaan.”

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek