Algemeen, Jeugd, VRC 1

VRC JO17-1 opent goed, maar blijft met lege handen achter

Off 122

Zaterdag 7 oktober stond de derde speelronde in de 1e klasse op het programma van VRC JO17-1 tegen C.J.V.V. JO17-1 uit Amersfoort.

De mannen van trainers/Coaches Servier Conjaerts, Abdel Ibrahimi en teammanager Arjan Evers moesten in de druilerige regen proberen om de winning mood door te trekken na de overwinning op V.V.Z.A. van vorige week.

VRC JO17-1 begon goed aan deze wedstrijd met frivool en aantrekkelijk combinatievoetbal waarbij spreiding van het spel en snelheid de boventoon voerden.

Toch was het C.J.V.V. dat de score opende met een aanval over rechts die knap verlegd werd naar de linkerkant waar de behendige nummer 8 van C.J.V.V. via het been van keeper Stijn Lemmen wist te scoren.

C.J.V.V. trok de wedstrijd naar zich toe want in de 25e minuut moest Stijn opnieuw attent reageren op een inzet van de spits van C.J.V.V.

In de 38e minuut mocht Laurens Nettenbreijers een vrije trap nemen randje zestienmeter gebied. Zijn inzet ging helaas net over maar VRC JO17-1 voelde zich weer sterker worden in de wedstrijd.

Net na de rust mocht C.J.V.V. een hoekschop nemen die listig genoeg verlegd werd naar de andere kant waar een C.J.V.V. speler in vrije positie met een lichaamsschijnbeweging de bal toch op zij legde en iedereen van VRC op het verkeerde been zette.

De bal verdween opnieuw achter keeper Stijn Lemmen. Invaller Marco Hovestad kreeg in de 57e minuut een goede kans om VRC JO17-1 dichter bij C.J.V.V. te brengen. Zijn inzet werd echter door de keeper onschadelijk gemaakt.

In de 60e minuut was het tot tweemaal toe goed keeperswerk van Stijn Lemmen die met zijn reflexen de speler van C.J.V.V. zo tot wanhoop bracht dat deze speler zijn shirt uittrok en tot overmaat van ramp door de scheidsrechter met geel werd getrakteerd!

Kon VRC JO17-1 er dan nog wat tegenover zetten?

Jazeker, maar bij die inzet werd wel een handje gebruikt voordat deze inzet over de lijn ging. C.J.V.V. protesteerde nog wel even maar de scheidsrechter had dit niet waargenomen.

Bekijk hier het toernooischema 2018