Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO19-1 debuteert in de Hoofdklasse

Off 481

Zaterdag 30 september stond de wedstrijd VRC JO19-1 – a.s.c. Nieuwland JO 19-1 op het programma op Sportpark Spitsbergen.

De kampioen van vorig jaar Nieuwland tegen de promovendus van de nacompetitie VRC.

Een duel waarin we dus konden zien hoe beide verenigingen ervoor staan nu zij een etage hoger moeten acteren.    VRC JO 19-1 begon vol goede moed aan deze wedstrijd en wist al in de 7e minuut een voorsprong te nemen nadat een hoekschop van Borja Sanchez Avilla precies op het hoofd viel van Mika Hollander.

De voorsprong werd echter niet lang vastgehouden want in de 13e minuut werd keeper Sander van de Haar al listig uitgespeeld en stonden beide kemphanen weer gelijk.

Nieuwland werd steeds dreigender en trok het spel gewoon naar zich toe. Toen in de 33e minuut een treffer van Nieuwland wegens buitenspel werd afgekeurd gingen de alarmbellen bij VRC nog niet af.

Opnieuw werd onze keeper in de 34e minuut uitgespeeld maar werd de bal op de buitenkant van de paal gemikt !

De ruststand werd dus met een 1-1 stand ingegaan en kon men bij VRC orde op zaken stellen.

In de 60e minuut kreeg Rick van de Steeg uit een hoekschop met zijn kopbal een unieke kans om weer op voorsprong te komen maar de Nieuwland keeper wist ternauwernood de bal voor de doellijn te pakken.

In de omschakeling kwam Nieuwland over rechts er gevaarlijk uit en bracht de paal opnieuw redding voor VRC JO19-1.

In de 70e minuut moest de verdediging van VRC aan de noodrem trekken en besliste de scheidsrechter om Nieuwland een penalty te geven die feilloos door de Amersfoorters werd benut.

VRC kon vanaf dat moment geen vuist meer maken en liep achter de feiten aan. Toen de Nieuwlandspits in de diepte werd weggestuurd en met een sublieme boogbal keeper Sander van de Haar kansloos liet was eigenlijk het lot over VRC JO19-1 bezegeld.

De Racers kwamen er niet meer aan te pas en verloor dus met 1-3 van Nieuwland.

Het debuut gaat dus moeizaam maar we hebben er alle vertrouwen in dat de weg omhoog weer gevonden gaat worden.

VRC JO/19-1 bestaat uit: Maurice Blom, Jelmer van Dijk, Sander van de Haar, Mika Hollander, Jeroen Hovestad, Bart Keuken, Sander Koevoet, Sebastiaan Kwint, Tim Lodder, Nino Looijen, Rogier Mennink, Job van de Peut, Arne Raterink, Borja Sanchez Avilla, Raoul Spies, Rick van de Steeg, Thomas van de Weerd.

Leiding: Vincent Hovestad, Michael Dijkhorst, Gert van Dijk, GertJan van de Hoek, Richard Looijen en assistent scheidsrechter Piet van Tent.

Jan de Haan / TC VRC

Bekijk hier het toernooischema 2018