Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO/19-1 promoveert naar de Hoofdklasse!

Off 752

Zaterdag 27 mei mocht VRC JO/19-1 het in de finale opnemen tegen s.v. Hillegom JO/19-1.

Voordat deze wedstrijd aanving werd ons via voetbal.nl medegedeeld dat Castricum JO/19-1 zich uit de nacompetitie had teruggetrokken. Opzienbarend was dat zeker. De wedstrijden Castricum-VRC (2-2) en s.v. Hillegom–Castricum (5-2) werden geschrapt uit de stand en voor aanvang van de wedstrijd VRC-s.v. Hillegom bleek dus dat onze jongens al met een gelijkspel zouden promoveren.

Rekening houdend met de warmte begon VRC JO 19-1 rustig met de warming up. De line up werd dit keer verzorgd door begeleiders en spelers van VRC JO/10-1 met een oorverdovend vuurwerk en blauwe rookpotten die VRC JO/19-1 in vuur en vlam moesten zetten bij een hoogoplopende temperatuur.

Achter zijn eigen sigarenrookpluim verzorgde Barend van Kesteren als stadionspeaker ons van de nodige informatie.

Misschien begon VRC wel eens te rustig want binnen één minuut stond s.v. Hillegom al gelijk voor keeper Remco Kuijsten om vernietigend uit te halen:0-1

Bij VRC keek men eens elkaar goed aan. Het moet ons feestje worden en gelukkig werden de bakens verzet. In de 4e minuut mocht Jelmer van Dijk op rechts uitbreken en trok het zestienmeter gebied in. Op links was Luuk van de Lustgraaf goed meegelopen en werd de bal door Jelmer net op tijd naar binnen geplaatst waar alleen Luuk nog tegen aan kon komen:1-1

VRC zat weer helemaal in de wedstrijd en s.v. Hillegom begon het moeilijk te krijgen. In de 35e minuut was het weer Luuk van de Lustgraaf die VRC op een 2-1 voorsprong bracht. In zijn laatste wedstrijd voor de Racers was het even een ‘one man show’ van deze frêle balvirtuoos.

Na rust begon VRC fel aan de tweede helft en was het Thomas van de Weerd die de 3-1 tot stand bracht. De vreugde was groot want dit kon weleens de genadeklap zijn voor s.v. Hillegom!

Links en rechts waren er al wat krampverschijnselen bij de Racers en Hillegommers te bespeuren en was het echt een gevecht van de langste adem.

VRC bleef goed op de been daar de reservebank ook goed aangesproken kon worden. Na de nodige drinkpauzes kon het feest niet meer uitblijven. Scheidsrechter Bakkali Yakhlef floot de wedstrijd op tijd af en het feest kon beginnen.

VRC JO/19-1 promoveert naar de Hoofdklasse en wie had dat van tevoren gedacht!

In de perioden 1 en 2 werd er een 7e  en 6e  plaats ingenomen er werd de derde periode uitstekend gewonnen. Dit is echt op het juiste moment pieken en was het moraal van deze jongens en begeleiders ijzersterk.

Het positieve is ook dat een aardig deel van deze jongens overgaat naar de senioren en dat het grootste deel volgend jaar op hoofdklasse niveau hun zelf verdiende promotie mogen waarmaken!

De technische staf ging op de schouders en er werd zelfs een traantje weggepinkt!

Voormalige jeugdtrainers van VRC die hun pupillen van vroeger de promotie zagen behalen, deelden mee in de vreugde! Daar doen we het toch voor!

De dag kon helemaal niet meer stuk toen bekend werd dat VRC 1 ook nog eens de lastige uitwedstrijd tegen FC Horst afsloot met een 1-2 overwinning. Het was dus nog heel lang gezellig in onze kantine.

VRC JO/19-1 bestaat uit:

Niels van Bennekom, Demi Hasselaar, Bernt van Geest, Freek Snijders, Wouter Flikweert, Noah Ploeg, Tim Abbes, Tim Wittenrood, Remco Kuijsten, Jeroen Hovestad, Jelmer van Dijk, Raoul Spies, Peter van de Berg, Rick v.d. Steeg, Thomas v.d. Weerd, Sebastiaan Kwint, Job v.d. Peut ,Luuk v.d. Lustgraaf en Nick Mahulete.

De Technische staf bestaat uit:

Trainer/Coach Vincent Hovestad, Assistent Trainer/Coach Michael Dijkhorst, Teammanager Gert van Dijk, grensrechter Piet van Tent en als Fysiotherapeut achter de schermen gaat er een woord van dank uit naar Mevrouw Ploeg die het toch maar voor elkaar kreeg om met de juiste ingreep jongens te laten spelen.

Seizoen 2016-2017 kunnen we dus succesvol afsluiten.

Op naar een welverdiende vakantie!

Jan de Haan

Bekijk hier het toernooischema 2017