Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO19-1 vijf weken gekoppeld aan Bootcamp

Off 524

Waar VRC 1 zich opmaakt voor de tweede seizoenshelft nabij het Spaanse Marbella en inmiddels is teruggekeerd, zoeken VRC JO19-1 het in een bootcamp!

Wat is een bootcamp zult u zich afvragen?

Bootcamp is in groepsverband werken aan je eigen lichaam door middel van intervaltraining, kracht -en uithoudingsvermogen, circuittraining en dat altijd in de frisse buitenlucht!

De focus ligt dus op het verbeteren van de conditie, kracht en uithoudingsvermogen, de coördinatie, snelheid en behendigheid en dat gekoppeld aan dat mooie spelletje dat voetbal heet!

Gedurende vijf weken verzorgt Personal Fitness Nederland te Ede de bootcamp van VRC JO19-1 op onze eigen sportpark Spitsbergen.

De locatie Ede van Personal Fitness Nederland staat onder leiding van Lucinda Bos en Donovan Rijlaarsdam (ex-DOVO/Blauw Geel) en is de afgelopen 14 maanden veel gevraagd om een bootcamp te organiseren en is op veel sporten van toepassing.

Zo leren deze deskundigen jou precies wat de meest effectieve krachttraining is en letten ze op een verkeerde houding, te veel gewicht of een slechte uitvoering van de oefening waardoor bijvoorbeeld blessures kunnen ontstaan.

Core Stability krijgt opnieuw de aandacht.

Dit zijn oefeningen die gericht zijn op een goede coördinatie en afstemming tussen de gewrichten en spieren van bijvoorbeeld de enkels en de knieën.

Bootcamptraining kent gelukkig ook een opbouw in oefenvormen gekoppeld aan het voetbal van bijvoorbeeld VRC JO19-1.

Gegevens en persoonlijke uitslagen worden genoteerd en verwerkt en daar uit vloeit dan een plan van aanpak uit.

Zo startte het team van Trainer/Coaches Vincent Hovestad en Assistent Trainer/Coach Dick v.d. Steeg en Teammanager Gert van Dijk en leider Richard Looijen met een oefenwedstrijd tegen Lunteren JO19-1 die men verdeeld had in drie partjes van 30 minuten.

Vervolgens zal de volgende oefenwedstrijd bestaan uit een in competitieverband hoger ingedeelde tegenstander om de druk te verhogen en te komen tot een uiterste inspanning.

Wilt u dit eens van dichtbij bekijken?

VRC JO19-1ligt de aankomende vier weken op de woensdagavond van 20.00- 21.30 uur te “bootcampen” op Sportpark Spitsbergen!

Jan de Haan
TC VRC