Algemeen, Meiden, Uitgelicht

VRC VR1 – CJVV VR2

Off 80

Vandaag mochten we de koploper verwelkomen op ons sportpark. Het uit Amersfoort afkomstige CJVV. Zij staan vanaf dag 1 eerste en hadden nog geen wedstrijd verloren. De volle 57 punten uit 19 wedstrijden en een doelgemiddelde waar je U tegen zegt. 114 keer gescoord en slechts 3 tegendoelpunten. Natuurlijk waren wij erop gebrand om aan deze zegereeks een einde te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd hoefde ik geen uitgebreide bespreking te houden. De dames wisten zelf wel wat er van hen verwacht werd vandaag. Ik heb hen er wel even aan herinnerd dat wij de uitwedstrijd in Amersfoort met een gemankeerd elftal met 2-0 hadden verloren. Door blessures moesten we toen noodgedwongen speelsters op posities zetten waar zij nog nooit gestaan hadden. Kasje bijvoorbeeld, normaliter rechtshalf of rechtsbuiten, vonden we nu terug op de linksback en Renate moest de tweede helft zelfs gaan keepen. Ondanks dat gaven we toen zeer goed partij en had er meer in gezeten als de scheidsrechter van dienst ons de 2 glaszuivere penalty’s niet had onthouden.

Vanaf de eerste minuut zaten wij er bovenop en CJVV leek nog niet geheel wakker. De eerste kans was dan ook voor ons maar de keepster redde. Na 10 minuten was het wel raak. Nina trok vanaf de linkerkant naar binnen en gaf een bekeken passje op Janie. Janie benutte haar snelheid en schoot de bal laag en  loepzuiver in het uiterste hoekje. Later heb ik gehoord dat CJVV hiermee voor de eerste maal op achterstand kwam dit seizoen. Dit zijn zij duidelijk niet gewend en dat kwam hun spel niet ten goede. Ze begonnen zelfs op elkaar te mopperen en fouten te maken en dit leverde ons nog wat meer mogelijkheden op. Na een kwartiertje spelen moest ik Angela wisselen. Zij was ziek geweest en gaf zelf aan dat het niet ging. Kasje was haar vervangster. Ook hierna waren er mooie kansen voor Janie en Marloes maar deze werden niet verzilvert. CJVV bleef hierdoor in de wedstrijd en ze zagen mogelijkheden. Echter op zo’n 20 meter voor het doel troffen ze de linie Kim, Renate, Roos en Annemijn. Daar stokte het dus werden er verschillende pogingen gedaan om vanaf die afstand het doel van Hanna onder vuur te nemen. Maar Hannes had een paar prima reddingen in huis. Helaas was er een klein momentje van concentratieverlies vlak voor rust. Even geen communicatie tussen keepster en achterhoede en we leden balverlies. Een speelster van CJVV kon de bal oppikken en meteen doorspelen. De speelster die daarna alleen op Hanna af mocht zette de 1-1 op het scorebord. Hier baalde ik behoorlijk van mag ik wel zeggen.

In de rust de dames gecomplimenteerd met hun spel. Ze werkten als paarden en lieten ook nog goed voetbal zien. In feite zag ik geen reden om te wisselen, maar bracht toch Mara voor Nina.

Na de ranja hetzelfde spelbeeld. VRC had met Corine, Jakobien en Marloes het middenveld geheel onder controle en daardoor konden we nog iets verder naar voren spelen. De druk op het doel van CJVV werd hierdoor nog groter en in de 60e minuut wist Janie na te zijn aangespeeld door Kasje de 2-1 te noteren. Lang konden we er niet van genieten, want 8 minuten later wisten de Amersfoorters opnieuw de gelijkmaker te scoren. Ook hieraan vooraf ging onnodig balverlies en dan niet snel genoeg omschaken om het te herstellen. Tot de 85e minuut golfde het spel op en neer waarbij beide teams mogelijkheden hadden. Intussen had ik Nazreen en Sanne erin gezet voor Annemijn en Corine. Een corner van Mara leidde de 3-2 voorsprong in. Naz kreeg de bal op haar hoofd en de bal caramboleerde voor de voeten van Jakobien die genadeloos uithaalde. CJVV was aangeslagen en verprutste vanaf de aftrap de bal. Mara kreeg deze, beweerde dat ze deze met de goede voet aannam, en omspeelde de keepster. 4-2. Hoewel de grensrechter van de bezoekers niet vlagde schreeuwde heel CJVV om buitenspel. Toen vlagde de grensrechter alsnog, maar daar trapte de scheidsrechter niet in. Even later weer consternatie bij CJVV. Een tackle op de bal door Janie had in hun ogen een strafschop moeten zijn. Maar ook deze keer had de scheidsrechter het goed gezien. De 4-3 viel toch. Ondanks het vasthouden van Renate paste de scheidsrechter de voordeelregel goed toe en kon de rechtsbuiten van CJVV de aansluitingstreffer weer scoren. CJVV ging in de blessuretijd nog massaal op jacht naar de gelijkmaker maar een messcherpe counter van ons, afgerond door Jakobien zette de 5-3 einduitslag op het scorebord.

Hiermee hebben we een spannende wedstrijd gezien met een terechte winnaar. CJVV gaat echter geen 6 punten meer verspelen en zullen daardoor verdiend kampioen worden. Dat gun ik hen van harte. Zij hebben een goede ploeg en een sportieve coach die mij na afloop ook feliciteerde met de overwinning. Komend weekend zijn we vrij en daarna mogen we naar Wilnis om het op te nemen tegen CSW.

Aart-Jan Mulder.

Bekijk hier het toernooischema 2018