Winnend VRC met Van Rijswijk op missie

Off 194

De spelers en vooral de trainer hebben bij VRC maar één missie; promoveren naar de tweedeklasse. Dat wordt door niemand onder stoelen of banken geschoven en dat bleek zaterdagmiddag in de eerste vijfenveertig minuten tegen AZ2000 ook. Vrijwel alles ging goed, de overwinning werd veilig gespeeld en het voetbal was soms schitterend. Dat de eindstand slechts 4-0 was, had het te danken aan een zeer matige tweede helft.

Bron Veenendaals krant / Jeroen van de Veer; Foto’s: Ted Walker

Hoe je het ook went of keert; hoofdtrainer Kees van Rijswijk is bezig aan zijn afscheidstournee. Na tien jaar bij de vereniging vertrekt hij straks en de realist is overduidelijk op missie. Met een promotie op zak wil hij maar wat graag door de voordeur vertrekken en het lijkt erop dat alle spelers hem dit ook gunnen.

MATIGE TWEEDE HELFT Want wie de eerste helft VRC tegen AZ2000 aan het werk zag, kon concluderen dat er een titelkandidaat op het veld stond. Snelle combinaties, het verleggen van het spel en continu de derde man zoeken en vinden. ,,Dit was echt genieten”, sprak Van Rijswijk na afloop. ,,Hier trainen wij hard op en ik zag nu terug hoe wij het allemaal graag willen zien.”

Door treffers van Ruben Rentenaar (2) en Stefan Tanis stond het voor rust al op een comfortabele voorsprong en dat kwam de tweede helft niet ten goede. Enkel en alleen Rentenaar wist nog een treffer te produceren en verder was er nauwelijks nog iets moois te bewonderen. Dit zorgde ervoor dat er vanaf de tribune wat gemor was te horen.

WARME JAS Dat gemor was er ook aan het begin van de wedstrijd. Na het verlies van vorige week dachten enkele supporters van de Veenendalers dat hoofdtrainer Kees van Rijswijk al met zijn hoofd bij zijn nieuwe club VVA Achterberg zat. Deze supporters zullen na het duel tegen AZ2000 echter een andere mening hebben, want de oefenmeester stond negentig minuten voor én achter zijn groep. Zo gaf hij zelfs zijn warme jas aan de reservekeeper, die zich zat te vernikkelen op de bank. Dat hij daardoor zelf in een dun trainingsjackje stond, was even bijzaak.

,,Die jongens gaan voor mij door het vuur en ik voor hen”, aldus Van Rijswijk. ,,Bezig met mijn andere club? Hou alsjeblieft op. Wij hebben hier een missie en daar moet alles voor wijken. Promotie, via een titel of de nacompetitie, is wat telt. Geloof mij maar; ik heb er heel veel voor over om met een prijs VRC achter mij te kunnen laten.”

Bekijk hier het toernooischema 2018