Winst verschaft VRC goede uitgangspositie

Off 502

Het wil zo graag in de tweede klasse blijven en daarom was de blijdschap bij VRC ook groot toen het wist te winnen van FC Horst. In de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie won de ploeg van Kees van Rijswijk met 1-2 en daardoor staat het aanstaande zaterdag op matchpoint. ,,We zijn op de helft.”

Bron Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

Hele grote vreugde liet de oefenmeester nog niet zien. Als geen ander beseft hij dat VRC dichtbij is, maar tegelijkertijd ook zo ver weg. FC Horst liet zaterdag zien een ploeg te zijn met veel lengte en de nodige strijd. Dit bracht hen ook op voorsprong. ,,Een standaardsituatie”, analyseerde Van Rijswijk. ,,Zij zijn gemiddeld bijna twee meter lang, terwijl wij kleine en behendige spelertjes hebben.”

In de enorme warmte werkte dit in het voordeel van VRC, wist de trainer te vertellen. ,,Grote spelers hebben meer last van de warmte. Robin Segers, een van de kleinste, liep er bijvoorbeeld bij alsof de hitte hem niets deed.”

Door een ingekopte corner van Wim van de Wilt kwam het voor rust terecht op 1-1 en dat kwam vooral door een tactische wijziging. Zo stuurde men Segers door naar de aanval, waardoor het meer kon voetballen. ,,Vanaf dat moment waren wij de bovenliggende partij.”

Ook na de onderbreking bleven de bezoekers de bovenliggende partij en was het wachten op de voorsprong. Deze kwam er, al was het weliswaar wel laat in het duel. Tien minuten voor tijd zorgde Robin Segers ervoor dat VRC met een voorsprong zaterdag aan de return begint.

,,Ik heb dit duel nooit twijfels gehad. Mijn spelers speelden met veel power en zelfvertrouwen”, aldus Van Rijswijk. ,,Toch zijn wij er nog lang niet. Natuurlijk is deze winst heerlijk en geeft het een bootst, maar we moeten scherp blijven. Deze week fanatiek trainen en dan zaterdag, op eigen veld, het afmaken. Kwalitatief zijn wij beter…”

Bekijk hier het toernooischema 2017

Fotoboek