Zomaar een zaterdag

Off 151

2 september. De start van een nieuw seizoen. Traditioneel beginnen we met een bekerwedstrijd. VRC 5 – IJsselmeervogels 6. Gemiddeld dik 35+, maar gewoon twee keer 45 minuten, 11 tegen 11. Geen gelul. Zaterdagmiddag 16:00 uur. De laatste wedstrijd op het laatste veld, veld 5. “En daarna de hoekvlaggen meenemen!”. Zo belangrijk is het dus…

De wedstrijd werd gefloten door Jaap. Dus hij was weer de beste. De eerste helft verliep voor VRC met wat tegenslagen. In de rust stond het 1-0 voor IJsselmeervogels, een doelpunt onderkant lat van Bert van R. werd niet toegekend, en de 1-1 werd wegens vermeend buitenspel door de scheidsrechter genegeerd. Het gevoel was echter goed. Leander zette de lijnen uit en Henry maakte nagenoeg alle tegenaanvallen onschadelijk. Doorzetten dus!

Met Bert H., Ramon en Arno als verse helden, werd de tweede helft aangevangen. Mark maakte 1-1, na een aanval over meerdere schijven. Een corner van Bert van R. kwam bij fanatiekeling Tom terecht, en die tekende de 2-1 op. Na een schreeuwpartij alsof de Champions League gewonnen was, begon IJsselmeervogels het tegenoffensief. Daarbij ging men meerdere malen over de scheef. Het escaleerde na een charge op Bert van R., waarbij IJsselmeervogels met 10 man kwam te staan. Dons pareerde nog een aantal ‘schier onhoudbare kanonskogels’, Michael was heer en meester op het middenveld en de aanvallers bleven maar lopen. IJsselmeervogels liep met de tong op de schoenen. Misschien is een 35+ competitie voor hen wél een goed idee. VRC ramde met Mark de 3-1 nog tegen de touwen, na een mooie steekpass. Met een goed gevoel ging het hele spul na het laatste fluitsignaal weer terug naar de catacomben van sportpark Spitsbergen. En #supercoach Robin zag dat het goed was.

#beterwordthetniet

#geelblauwismijnglorie