1 september mogelijk herstart competitie

Vanaf maandag 11 mei kunnen onze 18+ leden ook weer met hun team gaan trainen. Morgen zullen we per mail en via de site en de sociale media daarover, inclusief het aangepaste trainingsschema communiceren. Een andere belangrijke datum die door de overheid is genoemd, is 1 september.

Als het coronavirus onder controle blijft, kunnen dan de competities weer van start gaan. Voorzichtig kunnen we dus gaan vooruitkijken en plannen. Op korte termijn komen we met een eigen ‘routekaart’ voor het voetbal, waarop we alle data en fases richting 1 september zullen weergeven. Hierin verwerken we dan ook de mogelijkheden voor de verenigingen voor in de zomer. Want nu veel Nederlanders voorlopig niet op vakantie gaan, biedt dat ook een kans. Door activiteiten te organiseren, kan men zich weer fit trainen richting het nieuwe seizoen terwijl de verenigingen hun leden extra aan zich kunnen binden. Vooral voor onze jeugdleden zou dit een mooie uitkomst zijn tijdens de schoolvakantie.

Bron KNVB

Verder wil ik nog meegeven dat jeugdtrainers nu ook bij klachten die kunnen wijzen op het coronavirus getest kunnen worden. Net als andere groepen zoals zorgmedewerkers, mantelzorgers en leraren, kunnen zij na minimaal 24 uur corona-gerelateerde klachten hiervoor naar de GGD worden doorverwezen door een arts. Kijk hier voor meer informatie.

Tot slot, het kabinet gaf gisteren aan details nog verder te moeten uitwerken. Sommige zaken leken nog niet helemaal helder of zeker. Zoals wat men precies verstaat onder spelen zonder publiek (hoeveel mensen?), wanneer de kantine open kan en of men gebruik kan maken van sanitaire voorzieningen. Wij gaan samen met NOC*NSF met hen in gesprek zodat we alles hopelijk snel helemaal duidelijk hebben. Ook wij hebben dus nog niet op alle vragen antwoord, maar we houden jullie op de hoogte en blijven jullie ook via onze verenigingsadviseurs ondersteunen.

Bij veel verenigingen kan de jeugd sinds woensdag 29 april weer georganiseerd voetballen in de buitenlucht. Jeugdtrainers kunnen daarom nu ook getest worden bij klachten die kunnen wijzen op het coronavirus.

Voor hen gelden vanaf nu dezelfde regels als voor bijvoorbeeld zorgmedewerkers, mantelzorgers en medewerkers die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang. Dat heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt.

Voor al deze groepen geldt dat zij minimaal 24 uur corona-gerelateerde klachten moeten hebben en doorverwezen moeten zijn door een arts. De huisarts, bedrijfsarts of zorginstelling bepaalt of testen nodig is en kan hiervoor doorverwijzen naar de GGD.