Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC krijgt gevoelige tik op weg naar de titel

Off 319

Het is ongekend spannend in de derde klasse en de landstitel gaat dan ook op de laatste speeldag aan VRC of Veenendaal weggegeven worden. Waar Veenendaal dit weekend won, ging VRC bij en tegen Dieren met 4-1 onderuit. Hierdoor behoudt VRC nog wel een voorsprong van twee puntjes, maar verspeelde het een kans om in eigen huis kampioen te worden. ,,Dat hebben wij aan onszelf te danken. Persoonlijke fouten -die wij anders nooit maken- zijn hiervan de oorzaak.”

Bron Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

Er was een kleine kans dat VRC bij Dieren al kampioen ging worden. Nog voordat de wedstrijd om 15.00 uur was begonnen, hoorde het echter dat Veenendaal een riante voorsprong had gepakt en daarom had het nog maar een taak: winnen en het dan zaterdag in eigen huis tegen Panter afmaken.

Waren het de zenuwen, was er kampioenskoorts of was Dieren gewoon beter? Het is een vraag die trainer Jan Gaasbeek maar moeilijk kon beantwoorden. Zijn ploeg speelde niet zoals het kan spelen en had aan Dieren een zware kluif. ,,Hun eerste drie doelpunten geven wij cadeau. Een keepersfout, een keer verkeerd dekken en dom balverlies. Ja, dan wordt winnen vrij lastig.”

Daarmee doet Gaasbeek tegenstander Dieren misschien iets wat te kort. Die ploeg speelde uitstekend en was soms de baas over VRC. Met hun rappe aanvallers was er continu druk op de verdediging en bij de Veenendalers werd Mitch van den Berg gemist. De behendige aanvaller had enkele keren niet getraind en moest plaats nemen op de bank. ,,Niet trainen is wissel zitten”, was Gaasbeek duidelijk. ,,Ook als het een kampioenswedstrijd is.”

Na een 2-0 ruststand kwam er direct na rust nieuw leven in de wedstrijd. Na een schot op de lat en een pegel op de doelman was Steven Diepenveen er snel bij en scoorde de VRC-spits in de rebound. ,,Toen ging ik er even goed voor zitten”, analyseerde Gaasbeek, die niet had gerekend op een fout van zijn doelman. Na een matige gooi van hem kon Dieren de 3-1 produceren.

Het geloof ging weg uit het Veenendaalse kamp en in de slotfase werd ook de vierde tegentreffer geïncasseerd. ,,Het is jammer, maar we hebben nog alles in eigen hand”, bleef Gaasbeek kalm.

Bekijk hier het toernooischema 2018