Algemeen, Meiden, Uitgelicht

Aanstaande zaterdag begint om 11 uur het unieke Corona exit toernooi

Een uniek intern toernooi. De jeugd heeft nagenoeg het hele seizoen kunnen trainen, onderling kunnen voetballen en de laatste weken zelfs kunnen voetbalen in het kader van de Veense Voetbalcup.

Nu is het dan eindelijk de beurt aan de senioren en de O19 spelers

Het toernooi begint om 11 uur. De laatste wedstrijd eindigt om 15:30 uur. De wedstrijden duren 15 minuten.

Bij de mannen is het een 7×7 toernooi. Er hebben zich 15 teams opgegeven, Er is een recreatieve categorie en een prestatie categorie. Bij de vrouwen hebben zich 21 speelsters voor het 5×5 mixed toernooi opgegeven.

RECREANTEN CATEGORIE

Bij de recreanten doen er  twee teams mee die bestaan uit leiders, trainers en ouders en alle vier de 35+ teams van VRC. Ook doet in die categorie de Veensche Businessclub mee. Zij zijn tevens de toernooisponsor en hebben alle bekers ter beschikking gesteld. Er wordt een halve competitie gespeeld. Elk team speelt dus 6 wedstrijden.

PRESTATIE CATEGORIE

Bij deze categorie hebben zich 8 teams opgegeven. 6 senioren teams en 2 O19 teams.  Sommige hebben zich opgegeven onder hun teamnaam, maar er zijn ook teams die zich met een ludieke naam (Randje buitenspel, In Der Tasche, FC Hijniet en Queen chanel) hebben opgegeven.  Ook deze categorie speelt een halve competitie. Per team 7 wedstrijden van 15 minuten.

VROUWEN CATEGORIE

21 vrouwen uit de VR1 en de twee 30+ teams hebben zich opgegeven. De vrouwen spelen een 5×5 toernooi. Zij spelen 6 wedstrijden van 00k 15 minuten. Zij spelen telkens in een andere samenstelling tegen elkaar.

De speelsters krijgen individueel per wedstrijd  punten.

• bij winst 10 punten + 1 punt voor elk doelpunt die het “eigen” team gescoord heeft;
  • bij gelijkspel 6 punten + 1 punt voor elk doelpunt die het “eigen” team gescoord heeft ;
  • bij verlies 3 punten + 1 punt voor elk doelpunt die het “eigen” team gescoord heeft

De speelster met de meeste individuele punten wint het toernooi.