Algemene ledenvergadering (ALV) coronaproof

Vanwege de als maar stijgende coronabesmettingen, word er dit jaar geen fysieke ALV op ons sportpark georganiseerd.

Als bestuur spreken wij de hoop uit dat dit bericht jou en je naasten in gezondheid bereikt. Het zijn voor velen verdrietige tijden, ons medeleven gaat uit naar een ieder die door deze crisis wordt geraakt. Het bestuur probeert zoveel als mogelijk is de continuïteit van onze vereniging te borgen. Je begrijpt dat wij in deze tijden van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s voor onze leden, de algemene ledenvergadering die we normaal gesproken in oktober in onze kantine houden, nu anders gaan organiseren

Op grond van de tijdelijke wet digitale ALV hebben we besloten om op 19 oktober de ALV volledig digitaal te laten plaatsvinden. De vergadering begint om 20:00 uur.

Wij nodigen jou daarom van harte uit om deel te nemen aan deze online vergadering. Ouders van onze jeugdleden zijn ook van harte uitgenodigd, maar hebben (nog) geen stemrecht. Eén van de agendapunten is het wijzigen van de statuten. In deze nieuwe statuten wordt het stemrecht van de wettelijke vertegenwoordiger van onze jeugdleden geregeld.

Voor deze vergadering moet je je vooraf per mail aanmelden. Stuur een mail naar voorzitter@vv-vrc.nl en laat even weten dat je aan de ALV wilt deelnemen.

Je ontvangt dan een mail met daarin de uitnodiging om aan de digitale ALV 2020 deel te nemen.

De vergadering doen we via Microsoft Teams.  Je hoeft hiervoor Microsoft Teams niet op je IPad of laptop geïnstalleerd te hebben. Heb je op voorhand vragen over Microsoft Teams en het online vergaderen laat het via dezelfde mail even weten.

Ben je een Apple gebruiker dan kun je het beste inloggen via Google Chrome. Op Safari werkt het waarschijnlijk niet. Test het van het tevoren even uit.

Onder de agenda van de ALV vind je een handleiding, op welke wijze je via Microsoft Teams kunt deelnemen. Lees deze instructie s.v.p. vooraf goed door.

Wij vragen over agendapunt 4, 5 en 6 goedkeuring van de leden. Je vindt de stukken voor deze vergadering vanaf 14 oktober op:

Je kunt (conform de Corona-spoedwet tot uiterlijk 72 uur voor de vergadering) je vragen, over de agenda, de stukken en de gevraagde besluitvorming, per mail voor 16 oktober aan het bestuur stellen. Mail je vragen naar voorzitter@vv-vrc.nl

Wij zullen vervolgens conform de Corona-spoedwet alle ingediende vragen voor de ALV per mail aan alle leden kenbaar maken.

Agenda ALV
1 Ingekomen stukken en vaststellen notulen 2019
2 Corona en de gevolgen voor VRC
3 Nieuwbouw kleedkamers, fietsenstalling en parkeerterrein
4 Statutenwijziging
5 Exploitatie 2019/2020 en verslag kascommissie
6 Exploitatie 2020/2021
7 Aftreden en benoemen bestuursleden
8 Rondvraag en sluiting

HANDLEIDING MICROSOFT TEAMS
Hoe werkt vergaderen met Microsoft Teams?

1.   Wij vragen je om 10 minuten voor die tijd in te loggen, door in de mail, die je ontvangen heb, te klikken op “Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering”

2.      Zet vervolgens je camera aan, maar laat de microfoon uit staan.  Wil je tijdens de vergadering een opmerking maken of een vragen stellen, zet dan de microfoon even open en daarna weer dicht

Door de microfoons uit te zetten, voorkomen we veel geruis waardoor het volgen van de vergadering niet verstoord wordt door allerlei achtergrond geluiden.

3.      Klik vervolgens op de blauwe button “Nu deelnemen” en wacht tot de vergadering begint.

4.      Wil je tijdens de vergadering iets opmerken of een vraag stellen, klik dan op het handje wat je in onderstaande afbeelding ziet. Wij zien dan dat jij je hand hebt opgestoken. Als je het woord krijgt moet je niet vergeten om even je microfoon open te zetten. Wij zullen daarna je microfoon weer dicht zetten.

5.      In het geval er gestemd moet gaan worden dan gaan we dat ook via het handje doen.

Met sportieve en warme groet,

Barend, Bert, Gerrit Jan, Gert, Harry, Joyce, Kees, Michell, Patrick

Bestuur v.v. VRC