Beste, aardige, leuke, sportieve en lieve VRC-ers,

Wie had dit verwacht..

Het lijkt alsof we met elkaar in een slechte film zijn beland. Het corona virus trekt razendsnel de wereld over en heeft inmiddels ook Veenendaal bereikt. Er is nog geen vaccin en ontzettend veel mensen overlijden er aan. Wat een leed en verdriet. Het is niet meer dan logisch dat onze regering ons vraagt om aan te passen zoals zo veel mogelijk thuis blijven, op onze hygiëne te letten en om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Net als iedereen blijven wij de richtlijnen opvolgen. Als VRC luisteren wij primair naar onze Regering en het RIVM en houden we nauw contact met de KNVB en de Gemeente Veenendaal. Daarnaast hebben we ook contact met andere verenigingen om samen te kijken hoe we het beste om kunnen gaan met hetgeen ons overkomt.

Geen voetbal..

Mede door het gisteravond ingestelde verbod op samenkomsten tot 1 juni, vermoeden wij dat de KNVB niet anders kan dan de competities van dit seizoen stop te zetten. Voorlopig niet meer trainen en geen wedstrijden. Zwaar frustrerend. Het voorjaarsweer geeft namelijk extra zin en energie om te gaan voetballen. Ook jammer voor onze niet-spelende leden, fans en aanhang. Tijdelijk geen mooie wedstrijden kijken en onze toppers aanmoedigen.

Gezondheid vereniging..

VRC mist nu iedere week inkomsten van bar en keuken en dat heeft veel impact op onze financiën. We passen waar mogelijk onze uitgaven aan om onze vereniging financieel gezond te houden. Voorlopig lijkt het onder controle, maar we hebben nog geen zicht hoe lang dit gaat duren. We danken gemeente Veenendaal voor het tijdelijk opschorten van de facturatie voor huur van de sportvelden. We danken al onze leden en sponsoren voor tonen van respect, betrokkenheid en begrip door het continueren van hun financiële bijdrage aan onze mooie vereniging.

Elkaar missen..

Voorlopig kunnen we elkaar niet ontmoeten en gezellig samen zijn. Samen even geen koffietje, biertje of ander drankje. Even niet fysiek met elkaar bijpraten, lachen en/of het delen van lief en leed. Wat een gemis. Wij realiseren ons goed dat VRC door veel leden gezien wordt als een tweede ‘thuis’. Even niet meer kunnen ‘thuis komen’, raakt hen en ons behoorlijk. We missen jullie en elkaar enorm.

Let een beetje op elkaar..

Ons lijkt het goed om het advies van onze minister-president op te volgen: ‘Let een beetje op elkaar’.  Even een belletje of stuur een appje. Deel leuke en vrolijke foto’s of berichten. Volg elkaar op social media. Bied of zoek steun waar gewenst, kan en nodig is. Ondertussen blijven wij jullie informeren met nieuws als er iets te melden is en gaan we kijken hoe we iets leuks op afstand samen kunnen doen.

Wij wensen iedereen sterkte en een goede gezondheid toe, tot snel ziens en spreeks!

Met sportieve en warme groet,

Barend, Bert, Gerrit Jan, Gert, Harry, Joyce, Kees, Michell, Patrick

Bestuur v.v. VRC