Algemeen, Sponsors, Uitgelicht

Business interview met onze hoofdsponsor Dave Smits

0 326
Credion en Huis & Hypotheek Veenendaal gaan samenwerken met leasemaatschappij Claxion

‘Menselijke maat terug’

Huis & Hypotheek en Credion zijn een samenwerking aangegaan met de Veenendaalse leasemaatschappij Claxion. Bedrijven kunnen daardoor onder één dak terecht voor een compleet aanbod aan financiële diensten.

Bron (Tekst & fotografie): Hiemstra Media

Onlangs sprak ondernemer Dave Smits de eigenaar van een groot elektrotechnisch bedrijf. Of hij met Credion Veenendaal misschien kon helpen bij het regelen van een nieuwe bedrijfsfinanciering, om verdere groei mogelijk te maken. De oplossing werd uiteindelijk niet gevonden bij een bank, private equity fondsen of private investeerder. “Dit bedrijf bleek veertig bedrijfswagens in eigen beheer te hebben. Door die bij Claxion in de lease onder te brengen, konden we op een simpele manier financiële middelen vrijspelen. Vervolgens hebben we met Huis & Hypotheek ook met alle medewerkers van dit bedrijf om tafel gezeten voor een persoonlijk adviesgesprek: wat kan er beter als het gaat om je hypotheek en verzekeringen?”

Het is een schoolvoorbeeld van wat Smits voor ogen heeft met zijn bedrijvengroep: ondernemers uit Veenendaal en omstreken ontzorgen in een snel veranderend en sterk gedigitaliseerd financieel landschap. “Als ik ondernemers spreek, merk ik dat ze steeds tegen dezelfde struikelblokken aanlopen. Bij traditionele financiële dienstverleners lopen ze tegen beperkingen aan, bij innovatieve nieuwe spelers moeten ze alles zelf online regelen en is alles wat afwijkt van de standaard lastig en duur. Wij bieden al die nieuwe

mogelijkheden, maar met ouderwetse service en maatwerk.”

Lease

Neem nou lease, zegt Smits. Heb je wel eens geprobeerd om voor het einde van je leasecontract je auto in te leveren?

“Dan krijg je al snel 10.000 euro boete. Dat is toch niet meer van deze tijd? Datzelfde geldt voor al die kleine lettertjes.

Dat je pas na 72 uur recht hebt op vervangend vervoer, dat je steeds naar een andere garage gestuurd wordt voor onderhoud omdat die net weer wat goedkoper is voor de leasemaatschappij.”

Samen met Claxion en compagnon Bert Haalboom – die ook Bosch Car Service de Vallei runt – wil Smits de menselijke maat weer terug brengen in lease. “Bij ons kun je terecht voor alle leasevormen: van financial tot operational lease en van private en short lease tot verhuur. En dan

echt op een fysiek adres, met iemand die naar je verhaal luistert en met je meedenkt. En door de samenwerking met Credion kunnen we bijvoorbeeld ook startende ondernemers makkelijker aan een leaseauto helpen, omdat we onze eigen acceptatiecriteria opstellen.”

Bedrijfsfinanciering

Credion Veenendaal – dit voorjaar officieel geopend – bemiddelt in bedrijfsfinancieringen voor het mkb. De financieel adviseurs van het bedrijf maken samen met ondernemers een keuze uit meer dan 90 geldverstrekkers in binnen- en buitenland. Van traditionele banken tot private equity fondsen en van private investeerders tot crowdfunders. Elke financieringsvraag is welkom, zegt Smits. Dus ook die van starters en zzp’ers die elders vaak niet in aanmerking komen. “Ons motto luidt: het antwoord is ja, wat is je vraag? Mensen moeten daar wel eens om lachen, maar we menen dat echt. We denken niet in problemen, maar in oplossingen.”

Hypotheken, verzekeringen en pensioen Tot de groep bedrijven van Smits behoort verder Huis & Hypotheek. “Daarmee helpen we zowel bedrijven als particulieren op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Juist doordat we ook lease en bedrijfsfinanciering doen, kunnen we ondernemers op dit vlak echt meerwaarde bieden. We zien de dwarsverbanden, wijzen je erop als de keuze die je nu voor lease maakt misschien straks een nadelig effect heeft als je een huis

wilt kopen. Ook kunnen we jouw medewerkers helpen om betere financiële keuzes te maken. Dat is een mooi voorbeeld van hoe je invulling kunt geven aan goed werkgeverschap.”

 claxion.nl, credion.nl/veenendaal en huisenhypotheek.nl/veenendaal

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toernooien

Bekijk hier het

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy