Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Champagne kan bijna uit de kast bij VRC

Off 346

,,Natuurlijk moet je niet te vroeg juichen, maar het kampioenschap gaan wij echt niet meer verspelen”, sprak VRC-trainer Jan Gaasbeek na de 0-1 overwinning tegen SKV. Met nog vier wedstrijden te spelen staat zijn ploeg vijf punten voor op Veenendaal en De Treffers en daardoor was er een jubelstemming.

Bron: Veenendaalsekrant / Jeroen van der Veer

Want wat was de overwinning tegen en bij SKV voor de Veenendalers lekker. De ploeg van Jan Gaasbeek speelde volwassen, bleef geduldig en sloeg via Ruben Rentenaar in de tweede helft toe. Net als midweeks tegen Panter, was een ingestudeerde vrije trap de inleiding van de overwinning.

,,Mitch van den Berg weet waar de spelers lopen en van elkaar weten wij ook de looplijnen”, verklapt Gaasbeek het trucje. ,,Iedereen verwacht de bal hoog, terwijl Rentenaar naar de eerste paal loopt. Uiteindelijk valt die bal in het netje en sta je op voorsprong. Zo mooi en eenvoudig kan voetbal zijn.”

Hierdoor kreeg VRC loon naar werken. Het was simpelweg beter dan SKV, al kregen beide ploegen grote mogelijkheden. ,,Dit was zo’n duel waarbij de ploeg die als eerst zou scoren, ook daadwerkelijk ging winnen. Dat is gebleken.”

Na de 0-1 ging SKV alles of niets spelen en dat kon de oefenmeester wel waarderen. ,,Wij hebben een kop sterk duo achterin en daarom werd ik niet nerveus. Tijdens het duel heb ik ook verteld dat Veenendaal achter stond en dat wij de boel op slot moesten gooien. Dat hebben mijn spelers goed gedaan.”

Toernooien

Bekijk hier het toernooischema 2018

Evenementen

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041