Algemeen, Uitgelicht

Competitie stilgelegd en trainen vanaf 18 jaar niet meer mogelijk

0 352

Waar we allemaal voor vreesden is gebeurd: dinsdagavond werden nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om het Coronavirus te bestrijden.

Op 24 maart schreven wij dat het er op leek alsof we met elkaar in een slechte film waren beland. Het corona virus trok razendsnel de wereld over en had inmiddels ook Veenendaal bereikt. Er was( (en is) nog geen vaccin en ontzettend veel mensen overlijden er aan. Het voetbal en alle sporten werd toen voor maanden stilgelegd.

Deze film gaat helaas voor een groot deel op herhaling. Opnieuw gaat de sport op slot. Niet helemaal, maar deels.

Jammer, maar wij begrijpen dat er ingegrepen moest worden.

Het coronavirus heeft volgens het kabinet te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom gisteren besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen ze door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving (bron: Rijksoverheid).

 

Vanaf vanavond 22:00 uur geldt het volgende voor de sport
 • Sporten voor sporters vanaf 18 jaar alleen nog maar toegestaan is op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Sporten in teamverband voor kinderen tot 18 jaar mag wel. Zij mogen ook wedstrijden onderling met teams van eigen club spelen.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Uitgezonderd zijn:
  • Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
De KNVB heeft besloten om alle wedstrijden in het amateurvoetbal per direct uit het programma te halen voor de komende vier weken. Dit betekent dat alle wedstrijden die voor vandaag 14-10-2020 op het programma stonden ook niet doorgaan. Dit vanwege de onzekerheid over het mogelijke eindtijdstip van de diverse (beker)wedstrijden, bijvoorbeeld vanwege een mogelijke verlenging of strafschoppenserie. De wedstrijden van deze teams zijn daarom deze ochtend al op ‘afgelast’ gezet in Sportlink.


Zoals gisteren gecommuniceerd werken we aan een verdere verduidelijking van alle maatregelen voor het voetbal. Hierover verwachten we jullie in de loop van morgen meer informatie te kunnen sturen per mail en via www.knvb.nl/coronavirus

 

Wat betekent dit nu voor VRC?

Algemene regels

De algemene richtlijnen blijven van kracht:

 • Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen
 • Houd anderhalve meter afstand
 • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog
 • Vermijd drukte
 • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Trainen

 • Vanaf morgen 15 oktober is het voor alle senioren teams (M/V), de JO19-1, de JO19-2 en de JO19-3 niet meer toegestaan om te trainen.
  Er kunnen in de JO19 teams spelers zijn die nog geen 18 jaar zijn. Deze spelers zouden in theorie wel mogen trainen. Wij verzoeken de trainers/leiders van deze teams met het sectiehoofd van de JO19-2 en JO19-3 (Jaap van Beusekom) af te stemmen welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld de JO17 mee te trainen of gezamenlijk te trainen met de spelers die nog geen 18 jaar zijn. De trainer/leider van de JO19-1 verzoeken wij dit af te stemmen met Jan Westerhof (coördinator Bovenbouw)
 • Alle andere teams (Spitsies, Tijger, de JO8 t/m de JO17 en de MO11 t/m de MO17) kunnen gewoon blijven trainen op hun vaste trainingstijden.

Wedstrijden

 • Vanaf morgen 15 oktober is het voor alle senioren teams (M/V), de JO19-1, de JO19-2 JO19-3 niet meer toegestaan om wedstrijden te spelen.
 • Alle ander teams (Spitsies, Tijger, de JO8 t/m de JO17 en de MO11 t/m de MO17) mogen onderling wel een wedstrijd spelen.
  De Commissie Voetbalzaken zal op korte termijn de mogelijkheid onderzoeken op welke wijze we dit het beste kunnen gaan organiseren. Wij komen hier snel op terug. Wij verzoeken de leiders/trainers daarom op dit moment geen verzoek voor een onderlinge wedstrijd te doen.
 • De bekerwedstrijd van VRC 1 tegen Kampong van vandaag is afgelast.
 • Voor zaterdag stond er een oefenwedstrijd voor de MO15-1 en de JO15-1 gepland. Deze kunnen helaas niet meer doorgaan.

Toeschouwers

 • Tijdens de training en de onderlinge wedstrijden is publiek niet toegestaan langs het veld en op de tribune.
 • Ouders mogen kinderen afzetten bij het sportpark, maar niet het sportpark op.

Kantine en (tent)terras

Deze blijven tot nader order gesloten. VRC mist nu iedere week weer inkomsten van bar en keuken en dat heeft veel invloed op onze financiën.

Je kunt ons nog wel een klein beetje helpen door het Geel Blauwe Rakkers bierpakket te bestellen.

Er zijn al veel leden die je voor gingen. Bestellen kan via onze website en lees je in het bericht:
https://www.vv-vrc.nl/wauw-al-52-geel-blauwe-rakkers-pakketten-besteld/

 

Aanvulling vanuit de Noodverordening

Binnenkort wordt vanuit de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) ook de regionale noodverordening bekend. Het kan zijn dat vanuit deze noodverordening extra aanvullende maatregelen komen.

 

Elkaar missen….

Voorlopig kunnen we elkaar weer niet ontmoeten en gezellig samen zijn. Samen even geen koffietje, biertje of ander drankje. Even niet fysiek met elkaar bijpraten, lachen en/of het delen van lief en leed. Wat een gemis.

Wel ontzettend fijn dat de jeugd tot 18 jaar kan blijven sporten.

Wij realiseren ons goed dat VRC door veel leden gezien wordt als een tweede ‘thuis’. Even niet meer kunnen ‘thuis komen’, raakt hen en ons behoorlijk. We missen jullie en elkaar enorm.

Wij wensen iedereen sterkte en een goede gezondheid toe, tot snel ziens!

We hopen uiteraard je maandag al te zien via beeldbellen op onze ALV! Heb jij je al opgegeven?
https://www.vv-vrc.nl/algemene-ledenvergadering-alv-coronaproof/

Met sportieve en warme groet,

Barend, Bert, Gerrit Jan, Gert, Harry, Joyce, Kees, Michell, Patrick

Bestuur v.v. VRC

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenementen

 • Geen evenementen

Toernooien

Bekijk hier het

Challenge

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy