Corona up date 12 maart 17:15 uur

De KNVB heeft alle wedstrijden tot en met 31 maart afgelast. Zie onderstaand bericht.

De KNVB adviseert alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

VRC heeft daarom besloten om alle trainingen van vandaag en maandag af te gelasten. Ook de Apres Ski Party van 21 maart gaat niet door.

De kantine is vanavond en zaterdag na 14 uur wel open.
Wij verzoeken je wel om weg te blijven uit de kantine ingeval je verkoudheidsklachten of verhoging hebt. Blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Neem daarbij je eigen verantwoordelijkheid!!

Maandag zal het bestuur een besluit nemen over welke activiteiten wel mogelijk zijn tot 31 maart en zal dinsdagochtend daarover een bericht op de site en onze sociale media zetten.

De KNVB heeft het Nederlandse voetbal stilgelegd tot en met 31 maart

Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald.

Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”