Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

De slimste opleiding van de regio, ja u leest het goed

Off 572

Komend seizoen staat vv VRC aan de aftrap van een nieuwe start. Een nieuwe structuur, een nieuw fris technisch beleidsplan om de kwaliteit van de opleiding naar een hoger niveau te tillen en een andere kijk op opleiden van de jeugd!

Binnen deze nieuwe structuur hebben Bert van de Weerd (technisch coördinator onderbouw), Dennis Koorn (vernieuwer technisch beleidsplan) en André Sleurink (trainer, hoofdopleider, technisch coördinator en expert ICT-aanpak) een aantal maal hun visie op opleiden naast elkaar gelegd en voilà…de slimste opleiding van de regio was geboren!

Deze nieuwe, frisse kijk is de succesformule richting de toekomst. Door deze visie zal een speler meer voetbal volwassen worden afgeleverd richting het 1e elftal van vv VRC en gewend zijn aan het oplossen van complexe voetbalsituaties. Een tekortkoming in veel opleidingen van het hedendaagse voetbal.

VRC is een club, die constant in beweging is, waar leden graag naar het 1e elftal gaan kijken en waar prestatie en recreatie hand in hand gaan. Ook hiermee is uiteraard rekening gehouden binnen de nieuwe visie.

Als we kijken naar enkele uitgangspunten zijn de volgende van groot belang;

• We starten komend seizoen vanaf de mini’s met de ICT aanpak, die naast inzicht en techniek vooral het creatief vermogen van onze spelers stimuleert;
  • Het stimuleert vooral het zelf leren oplossen van complexe voetbalsituaties en is voor alle teams in de onderbouw;
  • Er wordt qua opzet van trainingen en in oefenstof geen onderscheid gemaakt tussen selectie en breedtesport.

Hoe gaan we dit implementeren?

Eerst informeren we iedereen over deze nieuwe visie en aanpak tijdens een informatiebijeenkomst. Vanaf het startmoment van het nieuwe seizoen gaan we door het seizoen heen interne cursussen geven, waarin theorie en oefenstof vanuit de ICT aanpak centraal staan. Wekelijks ontvangen trainers een e-mail met informatie over de trainingen voor die week.

Binnen vv VRC gaan we in de onderbouw werken volgens de ICT-aanpak (Inzicht, Creativiteit en Techniek) en werken hiervoor samen met André Sleurink. André was in het verleden trainer van VRC2 en is een expert m.b.t. het opzetten van de jeugdopleiding. Hij is trainer bij de KNVB geweest en momenteel nog steeds als trainer werkzaam bij FC Utrecht. Ook heeft hij stages gelopen bij FC Barcelona, Inter Milaan en de Franse voetbalbond. André is dé grote expert m.b.t. de ICT-aanpak en heeft samen met Bert en Dennis nagedacht over het invoeren hiervan bij vv VRC.

Wij zijn als vv VRC bijzonder trots dat we erin zijn geslaagd een visie te ontwikkelen voor onze jeugd om onze spelers in andere spelvormen slim op te leiden!

Ook al weten wij dat het kort dag is, maar bovenstaande willen wij dolgraag voor de zomervakantie binnen vv VRC presenteren.

Een kans, die u eigenlijk niet kunt en mag laten schieten!

Graag nodigen wij hierbij alle ouders/verzorgers, trainers en leiders van de onderbouw (en andere geïnteresseerden) uit voor onze informatieavond: “De slimste opleiding van de regio”!

Wanneer:woensdag 4 juli

Waar: kantine vv VRC

Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur

Wij zien u graag op woensdag 4 juli bij onze club!

Met sportieve en slimme groet,

Bert van de Weerd

Technisch Coördinator Onderbouw