Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

De “ Tussenbalans “ met Stefan Tanis

Opstart problemen, zo noemt Stefan Tanis de start van VRC in de beginfase van de competitie.

Inmiddels heeft VRC  – nadat het op 19 mei doormiddels een kampioenschap de tweede klasse binnenstapte – zijn draai gevonden. “ VRC kwam in de situatie terecht die we al eerder hadden meegemaakt, aardig voetbal geen punten. We hebben als spelersgroep en staf de koppen bij elkaar gestoken. Accenten verlegd en vanaf dat moment is het gaan lopen.”

Bron: Voetbaleentwee.nl

In eigenhuis is VRC lastig te verslaan en worden doorgaans de punten bijgeschreven. Dat in en tegen koploper Woudenberg verdiend met 1-3 werd gewonnen verstevigde het vertrouwen van de Veenendaalse club.” De zege tegen Woudenberg en het ombuigen in de slotfase van de achterstand tegen VSCO’61 heeft aangetoond dat we op het goede spoor zitten. Niet meer in paniek raken. Het wordt stabieler bij VRC.

VRC heeft aangekondigd spelers individueel te gaan betalen om zo structureel tweedeklasser te blijven. “ Ik juich dit alleen maar toe. De selectie kan beter in tact worden gehouden en waar nodig versterkt. Als het maar geen vergaarbak van spelers wordt. De balans moet goed zijn. Spelers die binding hebben met VRC  daar gaat het om.”

Dat de samenhang binnen VRC groot is bleek deze week maar weer. “ Hartverwarmend de reacties die ik heb mogen ontvangen na het overlijden van mijn vader. Hieruit spreekt de warmte van de club. Ik heb dan ook kenbaar gemaakt aan trainer Jan Gaasbeek en de technische staf dat VRC ook het volgende seizoen weer op mij kan rekenen.” Besluit Stefan Tanis tegenover voetbaleentwee.