Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Doelpuntenfestijn bij VRC JO8-6

Off 154

Zoals we jullie eerder hebben laten weten is VRC JO8-6 afgelopen februari begonnen met het spelen van echte wedstrijden op zaterdag. Waar de eerste wedstrijden wat stroefjes verliepen en er telkens met ruime cijfers werd verloren hebben trainers Bob en Frank en leider Jaap de jongens in korte tijd een hoop kunnen bijleren.

Nadat er eerst omstebeurt gekeept moest worden door alle spelers zijn er inmiddels twee potentiele ‘Cillessens’ ontdekt; zowel Levi als Luc wil graag keeper worden. Zij mogen elke week één helft keepen en dat doen ze voortreffelijk; niet bang voor de bal, springen, duiken en prachtige reddingen makend. Ook het uitschieten van de bal lukt steeds beter!

Ook de posities in het veld worden goed bezet, achterin spelen Puk en Jort, op het middelveld Jim en Yismael en voorin Deyan en Pim. Uiteraard wordt er weleens van plek gewisseld omdat elke speler ook een keertje wissel staat. Het samenspelen lukt al best aardig en wat erg vooruit is gegaan is het schieten… en dan met name het schieten op doel waardoor er steeds meer doelpunten worden gescoord. Ook hebben de jongens ontdekt dat je doelpunten op verschillende manieren kunt vieren. Het is erg leuk om te zien dat ze met zoveel enthousiasme zowel individueel als samen steeds en beetje beter worden. Klasse jongens ga zo door!

Afgelopen zaterdagochtend stond de lokale derby tegen GVVV op het programma. Misschien dat onze jongens wat slaperig waren van twee weken schoolvakantie, want binnen de kortste keren stond het 0-4. Onder luide aanmoedigingen van de trainers, de vele mama’s, papa’s en overige familieleden langs de lijn werden ze wakker geschreeuwd. In het heerlijke ochtendzonnetje werd de rust bereikt met een 3-8 achterstand. De oppepbeurt van de trainers werd fantastisch opgepikt met snel na rust enkele VRC doelpunten waardoor het vanaf 6-8 weer een echte wedstrijd werd. Daarna golfde het spel op en neer met doelpunten aan beide kanten. De tweede helft werd met 6-4 gewonnen waardoor de scheidsrechter af floot bij een 9-12 eindstand.

Onze talenten spelen dit seizoen nog twee wedstrijden waarin ze hopelijk hun eerste overwinning gaan behalen; aanstaande zaterdag uit in Driebergen en zaterdag 25 mei om 9.00 uur thuis tegen Amsvorde. Wilt u ook genieten van heerlijke doelpunten? Kom gerust kijken en supporteren bij VRC JO8-6!

Op de foto de aanstormende talenten van VRC JO8-6, van links naar rechts: Jim, Puk, Jort, Levi, Deyan, Pim,Yismael en Luc.