Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Elke wedstrijd is voor ons een finale

Off 215

Dat het niet eenvoudig ging worden voor VRC in de tweede klasse was bekend, maar de ploeg van Jan Gaasbeek heeft het zwaar. Na het gelijkspel van vorige week leek het omhoog te kunnen kijken, maar zaterdag ging de uitwedstrijd tegen UVW’66 verloren. ,,Het heeft allemaal met vertrouwen te maken.”

Bron: Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

Vlak voor rust kwam het cruciale punt in de wedstrijd. Mitch van den Berg kon alleen op de keeper aflopen, maar faalde in de afronding. In de daaropvolgende aanval was het voor de thuisploeg wel raak en keek VRC tegen een achterstand aan. ,,We speelden de eerste helft prima voetbal en moesten ook op voorsprong komen. Een ploeg met vertrouwen scoort zo’n kans en dat ontbreekt nu bij ons.”

In de tweede helft gingen de Veenendalers meer risico nemen en daar profiteerde AVW’66 van. De nummer twee uit de competitie bleek een dodelijk ploegje en liep uit naar 3-0. ,,Zij zijn de beste ploeg tegen wie wij gespeeld hebben. Maar goed, wij moeten naar onszelf kijken. Elke wedstrijd is voor ons een finale, want op halve kracht gaan wij geen punten pakken.

De tweede klasse kent geen makkelijke wedstrijden en daar zijn we nu wel achter.”

Bekijk hier het toernooischema 2018