Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

FC Utrecht interne opleiding bij VRC

Vrijdag 3 juni hebben we de 3e en afsluitende bijeenkomst gehad van de FC Utrecht interne opleiding bij VRC.
VRC en FC Utrecht hebben heel nauw contact met elkaar en zijn enorm met elkaar verbonden. Hierdoor hebben wij als 1e amateurclub in Nederland, met een A-status, kunnen genieten van deze opleiding in verbinding!

Elke cursusavond moest er heel kritisch gekeken worden naar elkaar en jezelf kwetsbaar op durven te stellen. Enorm veel respect daarvoor dat dit zo mooi ontvangen werd door iedereen. Dit tekent onze saamhorigheid en verstandhouding onderling binnen de club!

Vanuit FC Utrecht waren Ruud Berger en David Vecht de hoofdcoaches aanwezig. Zij hadden topcoaches Timo Matthijsse en Eskil de Koning meegenomen om te assisteren als gastdocent.

Het thema van de 3e avond was: Wie ben ik als coach?
Als vertrekpunt werd voetbal en als middel de zelfdeterminatietheorie (competentie, autonomie en verbondenheid) gebruikt om hierachter te komen.
Het was een schitterende avond met enorm betrokken trainer-coaches van onze mooie club. We hebben genoten van de spelers en coaches van de O9-3 en O9-6…heerlijk om iedereen zo bezig te zien.

De gehele inhoud van de opleiding bestond uit de volgende thema’s:

• Het creëren van een voetballeersituatie
  • Motiverend coachen tijdens een training
  • Wie ben ik als coach tijdens een wedstrijd?

Na afloop van de cursus kregen alle aanwezig trainers-coaches hun welverdiende certificaat uitgereikt namens FC Utrecht. Een mooie beloning voor alle positieve tijd en energie, die iedereen steekt in de ontwikkeling van onze kinderen en zichzelf!

Bedankt allemaal, het was GENIETEN!