Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Fietsverlichting campagne “IK VAL OP” voor de jeugd van VRC

Op donderdagavond 21 november heeft de politie Veenendaal in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een fietsverlichting controle bij de in- en uitgang van ons sportpark gehouden. De verlichting van behoorlijk wat fietsen bleek niet in orde te zijn.

Dat bracht een paar ouders op het idee om bij VRC een Fietsverlichting campagne te gaan houden. Veel van onze jeugd leden komen immers op de fiets naar ons sportpark.

Wij achten het van belang dat met name onze jeugd veilig van en naar het sportpark komt.

Het is vaak erg druk bij de uitgang van het sportpark. Fietsers en auto’s moeten vaak tegelijkertijd door dezelfde in-en uitgang rijden.

Dat is overdag al risicovol maar dat risico wordt extra versterkt als de fietser in de donkere winteruren, geen of onvoldoende verlichting heeft.

Uit onderzoek blijkt dat 34% van de fietsers geen of geen volledige fietsverlichting voert. Het is dan ook belangrijk je verlichting aan te zetten in het donker of bij slecht zicht. Niet alleen zie je zelf dan beter wat er voor je op de weg gebeurt, je valt ook veel beter op voor andere weggebruikers.

Fietsen zonder verlichting wordt het vaakst genoemd als iets dat mensen een onveilig gevoel geeft in het verkeer. Veel fietsers beseffen nog niet dat fietsverlichting essentieel is om goed gezien te worden.

Bron: Veilig Verkeer Nederland.

VRC organiseert daarom van maandag 9 tot en met donderdag 12 december de Fietsverlichting campagne “IK VAL OP”.

Wij zullen die dagen tussen 18:30 – 20:00 uur bij de uitgang van onze fietsenstalling nakijken of de verlichting van de fiets van uw zoon of dochter goed functioneert.

Mocht de verlichting niet werken, dan zullen wij een mini led lampje aan het stuur en bagagedrager plaatsen, zodat hij/zij veilig thuis kan komen.

Natuurlijk is uw zoon of dochter niet verplicht om hieraan mee te werken, maar kijkend naar het belang zouden wij, en wij hopen u ook, het wel fijn vinden.

Het lampje is een noodoplossing en geen blijvende oplossing. We zijn erg blij dat wij u ook een blijvende oplossing kunnen aanbieden.

Wij hebben Rein Veenendaal Fietsen bereid gevonden om een definitieve oplossing aan te bieden. U kunt bij Rein Veenendaal onderstaande verlichting met ca. 15% korting  kopen.

• Kop en achterlamp, op te laden via usb; normale prijs € 11,90 voor VRC € 10,00
  • Alleen koplamp zwart/chroom van € 7,95 voor € 6,00
  • Set Ikzilight van € 8,95 voor € 6,95
Wij hopen met deze actie een kleine bijdrage te leveren aan een veilige (voetbal)omgeving.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (Leiders, trainers, ouders of……) die ons bij deze actie zouden willen helpen. De “werkzaamheden” zijn het controleren van de verlichting en het uitreiken/vastzetten van de noodverlichting.

Wil je mee helpen, stuur dan svp een mailtje naar voorzitter@vv-vrc.nl