Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Jeugd van VRC heeft de toekomst

Het ziet er voor VRC rooskleurig uit als het gaat om de sportieve toekomst van het eerste elftal. Noodgedwongen moet hoofdtrainer Jan Gaasbeek gebruik maken van talentvolle spelers en zij lijken zich moeiteloos aan te passen aan het niveau van het eerste. Voetballers die eigenlijk ervaring op moeten doen in het tweede worden voor de leeuwen gegooid en zij houden zich moeiteloos staanden. Tegen koploper Woudenberg leverde dit één punt op en ontving het opnieuw de complimenten.

Bron Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer
FOTO’S VRC

Promovendus VRC kent een opmerkelijk seizoen. Na een iets wat stroeve start is de machine gaan draaien en is er in de tweede klasse geen enkele ploeg die het makkelijk heeft tegen de geelhemden uit Veenendaal. Ook koploper Woudenberg niet, die voor rust VRC zelfs de beste kans zag hebben.

Wat opviel aan het spel van de thuisploeg was het gegeven dat het in elke linie een jong talent heeft staan. Johan Mandemaker voorin, Demi Hasselaar op het middenveld en Noah Ploeg op de backpositie. Zij hebben dit seizoen al vaker minuten gemaakt, maar spelen alsof ze al jaren lang in het eerste team rondlopen.

Vooral de enorme drive van Ploeg werkt aanstekelijk op zijn medespelers. ,,Dat is het mooie van deze club”, vindt ervaren rot Martijn Aveskamp. ,,We kijken eerst wat we zelf hebben rondlopen, voordat er spelers gehaald worden. Hierdoor zie je dat talent kan doorstomen en heb je altijd het VRC-gevoel. Dat merk je ook aan de supporters, want er komen steeds meer mensen kijken.””

Maar goed, bij voetbal gaat het wel om de punten en niet om de complimenten. Desondanks was men bij VRC tevreden met het punt tegen koploper Woudenberg. Zat er meer in? Dat misschien wel, maar de bezoekers lieten zien over enkele goede voetballers te beschikken en niet voor niets bovenaan te staan. Toch was het Ruben Rentenaar die voor rust een grote mogelijkheid kreeg. De bonkige spits deed alles goed, maar zag zijn inzet uit een corner op de lijn gekeerd worden.

Terwijl iedereen dacht dat het met 0-0 de rust in ging, sloeg Woudenberg toe. Een zondagsschot uit de tweede lijn vloog onhoudbaar achter Max Kok, waardoor VRC aan de thee moest met een achterstand. Zonder ervaren krachten Mitch en Edwin van den Berg toonden de gastheren mentale weerbaarheid en ondanks dat Woudenberg het duel op slot probeerde te gooien, hield VRC stand. ,,Het is mooi om te zien dat ploegen zich aanpassen aan ons”, aldus Aveskamp. ,,Als promovendus in de tweede klasse is dat toch knap en dus een groot compliment voor de gehele groep en vereniging.”

In spaarzame momenten zocht VRC de aanval en tien minuten voor het einde van de wedstrijd verzilverde het een van zijn mogelijkheden. Invaller Thomas van de Weerd, ook al een speler uit de eigen jeugd, schoot de 1-1 tegen de touwen. ,,Daarna gaan zij vol drukken omdat ze voor de titel spelen, maar ik vond ons goed staan”, aldus Aveskamp. ,,Ik had niet het gevoel dat wij het gingen weggeven. In totaal hebben wij nou vier punten tegen hen gepakt en dan doe je het als promovendus zeker niet slecht. Ik denk dat wij nog twee punten nodig hebben om onszelf definitief veilig te spelen. Ja, echt. Daar wordt over gesproken. De resultaten zijn dan wel goed, maar we zijn nog niet definitief veilig. Eerst dat bereiken en ons daarna klaarstomen voor het toetje; de nacompetitie.”