JEZELF BELONEN

Jezelf belonen; dat was de opdracht van trainer Mark Beudeker van VRC JO17-1 bij de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse, uit tegen Roda ’46. En het creëren van afwisseling tussen de backs en de buitenspelers. Het belonen was in het eerste blok wedstrijden voor de Beker niet gelukt. Vaak werd er een helft goed gespeeld, maar was er een te groot verval in het tweede bedrijf.

In Leusden was de speech van de trainer bij Lesla Labrijn niet aan dovemans oren gericht. Hij kwam als linksback al vroeg op en leverde een perfecte assist op Aleksa Stefanovic, 0-1! Met Mart Verschoor wederom in de punt naar achteren op het middenveld bleef VRC goed druk houden, en maakte het via gelegenheidsspits Koen van VRC JO18-1 de 0-2. Mark van Ravenswaaij kwam nog een keer goed van de rechtsbuitenpositie naar binnen dribbelen, maar zijn vlammende schot van buiten de 16-meter met links ging net naast. Daarna was het de tegenstander die via een kolossale fout van VRC op 1-2 kwam, en na een vrije trap via een eigen goal van Rens van Walsum op 2-2. De rust brak op het juiste moment aan. De flinke aanhang die de reis had gemaakt, was bang dat het team wederom een wedstrijd met twee gezichten zou laten zien…

Het moment in de kleedkamer bleek echter voldoende om weer terug te keren naar de gekozen strategie. Na een steekpass bleef middenvelder Dylan Septer zeer koel, en scoorde fraai door de benen van de keeper, 2-3. En na een handsbal van de tegenstander rondde Rens van Walsum perfect de gegeven penalty af – hoog in het doel – 2-4. Niets aan de hand zou je zeggen. Toch werd het weer spannend doordat VRC door een verder goed fluitende scheidsrechter een discutabele penalty tegen kreeg en Roda ’46 terugkwam tot 3-4. Echter toen kwam de mooiste aanval van VRC: Mark van Ravenswaaij omspeelde zijn tegenstander en gaf met een hakbal de bal mee aan de opgekomen rechtsback Gerdo van de Weerd. Zijn hoge voorzet kwam tientallen meters verder terecht op het hoofd van middenvelder Dylan Septer – en die kopte feilloos zijn tweede goal binnen, 3-5! VRC liep daarna uit naar 3-6 via – zoals hij het zelf zei – de derde goal van Rens van Walsum, en via de ingevallen spits Kaydin Buras naar 3-7. Dit veranderde niet meer, mede doordat keeper Mike Bieze nog een aantal goede reddingen verrichte. Een positieve boost voor het team. De eerste driepunter is binnen:

En nu doorzetten!

Geelblauw is onze glorie, geelblauw is onze club.