JO14-1 NA THRILLER KAMPIOEN IN HOOFDKLASSE

Het was voor iedereen weer vroeg opstaan afgelopen zaterdag. Op het voor de JO14-1 gebruikelijke tijdstip van 8:30 uur stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Niet zomaar een wedstrijdje om lekker het seizoen af te sluiten. Nee, het was een alles-of-niets wedstrijd waarin koploper DOVO JO14-1 op bezoek kwam. De opdracht voor onze toppers was duidelijk. Als nummer 2 van de ranglijst met 2 punten achterstand op de koploper moest er gewonnen worden. Alleen een winstpartij tegen de directe concurrent zou een kampioenschap opleveren. Niets meer, niets minder. Bij verlies of gelijkspel zou DOVO met de eer gaan strijken.

Het was daarom al vroeg druk rond veld 1. Er waren veel ouders, opa’s en oma’s aanwezig van zowel VRC als DOVO. Al voor het eerste fluitsignaal was duidelijk dat VRC de boodschap goed had begrepen. Waar de DOVO spelers al op hun eigen positie stonden te wachten op de aftrap, kwamen onze toppers nog samen in een scrum. Aanvoerder Harm Olde pepte het team nog een keer extra op en de woorden WINNEN en KAMPIOEN waren duidelijk te horen langs de zijlijn.

Wat volgde was een spannende en gelijkopgaande eerste helft. DOVO was voetballend de betere ploeg, maar kwam in de eerste helft nog tot weinig grote kansen. Keeper Viggo Nijs redde zijn team al vroeg in de wedstrijd door een uitstekende redding bij een zeer gevaarlijke 1-op-1 situatie met de snelle spits van DOVO. VRC kwam weinig in de buurt van het DOVO doel, maar bleef hard werken. Een snelle uitbraak over de linker kant leverde VRC een vrije trap op aan de rand van het strafschopgebied. Deze door Levi Vos genomen vrije trap vloog via de DOVO muur in het doel. VRC had de gewenste voorsprong te pakken!

In de tweede helft ging DOVO nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker die ze nodig hadden om kampioen te worden. Dit leverde ze via hun snelle spits een aantal grote kansen op. Gelukkig stond zijn vizier niet op scherp en wist hij niet te scoren. VRC probeerde via lange ballen en snelle uitbraken gevaar te stichten. Eén zo’n uitbraak leidde tot een corner. Noa Zorgdrager wist deze hard tegen de touwen te koppen. Een 2-0 voorsprong en het kampioenschap lonkte! DOVO gaf echter de strijd nog niet op, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Helemaal omdat de 2e helft 5 minuten langer duurde omdat de scheidsrechter te vroeg had afgefloten voor de 1e helft. In blessuretijd wist DOVO via een strafschop de achterstand nog terug te brengen tot 2-1. Gelukkig werd het niet nog spannender en floot de scheidsrechter voor het einde. VRC JO14-1 was het gelukt, ongeslagen kampioen in de hoofdklasse. Een mooie prestatie van dit talentvolle team. Het kampioenschap werd groots gevierd met champagne, vuurwerk en een echte schaal.

Het succesteam: Allan van de Haar, Axel Raterink, Bastiaan Stijn, Cayo Ditewig, Harm Olde, Jelle van Beek, Levi Vos, Manus Galesloot, Marciano Scholte, Mark van Ravenswaaij, Noa Zorgdrager, Ruben de Vries, Sem van der Wielen, Senna de Bruijn, Viggo Nijs

De technische staf: Peter Hasselaar, Demi Hasselaar, Justin Kampert, Ewout van der Wielen, Robert de Bruijn