JO14-2 (2022/2023) beleeft mooi trainingskamp op Vlieland

Als afsluiting van het voorgaande seizoen is de JO14-2 van VRC eind juni jl. op trainingskamp geweest naar Vlieland. Dit trainingskamp stond al een aantal jaar op de planning, maar door corona kon het destijds niet doorgaan. Met het elftal, en aangevuld met de jongens die destijds in de JO11-2 zaten maar inmiddels doorgestroomd zijn, zijn we op pad geweest. Wat een heerlijk weekend hebben we gehad!

Vrijdagochtend verzamelen bij VRC, en vervolgens met 8 auto’s richting Harlingen om de boot te pakken naar Vlieland. 4 dagen lang Vlieland waarin we veel, hele leuke activiteiten hebben gedaan. Veel gelachen hebben en het dus bovenal heel gezellig met elkaar hebben gehad. Kortom een ouderwets trainingskamp waarbij de jongens zelf de tent moesten opzetten, en elke ochtend om 8 uur wakker moesten zijn voor het ontbijt. Een broodje ei of knakworst bereid door onze eigen koks ging er bij iedereen in als zoete koek. Met aansluitend iedere dag natuurlijk de training. Het moet gezegd, de boys namen het serieus en waren iedere keer weer fanatiek. De eerste nacht was het uiteraard al gelijk feest voor die jongens (slapen is geen optie). Gaandeweg het weekend kregen een aantal jongens daar wel een beetje last van. Op de terugreis naar huis werd de gemiste slaap echter ruimschoots ingehaald . Elke dag trainen, iedere dag lekker eten en drinken en natuurlijk ook wat vrije tijd. De heren wilden natuurlijk ook wel even zelf, veelal op de gehuurde fietsen, het eiland verkennen en ontdekken. De trainers en overige begeleid(st)ers konden dan even bijkomen en ontspannen. Beiden is gelukkig goed gelukt!

Eén van de activiteiten was in de duinen lasergamen. Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door Gerard van de Haar. Van hem hebben we namens ‘de feestcommissie’ een enveloppe met inhoud mogen ontvangen om iets leuks met de jongens te gaan doen. Nou Gerard dat is gelukt. Nogmaals mede namens de jongens heel veel dank voor deze spontane actie en gift!

Nu een aantal weken later is het trainingskamp nog steeds onderwerp van gesprek binnen het team en zeker ook de ouders. We hebben met elkaar onuitwisbare herinneringen gemaakt. Wellicht dat we aan het einde van aankomend seizoen wel weer een trainingskamp gaan beleggen. Vlieland is goed bevallen!

Zonnige groet,
Begeleiding JO14-2 (nu JO15-2)