Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Keeper Olaf Weima naar VRC

Met de komst van Olaf Weima heeft VRC een nieuwe versterking voor de A-selectie. Deze keeper gaat vanaf het seizoen 2022-2023 de clubkleuren van VRC dragen. Olaf is een jonge, talentvolle keeper die al meerdere keren bij de A-selectie van GVVV heeft gespeeld. Hij koos ervoor om zich een jaartje te focussen op zijn maatschappelijke studie-loopbaan waardoor een echte doorbraak uitbleef.

Olaf Weima: “Ik heb nu rustig alles op een rijtje kunnen zetten en kan zowel studie als sport met elkaar combineren. VRC kwam daarom precies op het juiste moment”.

Zijn eerste voetbaljaren speelde Olaf bij DOVO. Daarna is hij naar de blauwe zijde verhuisd en kwam terecht in de O15. Als keeper ging de ontwikkeling hard en werd hij al snel opgemerkt bij de A-selectie van GVVV. In het seizoen 2020/2021 heeft hij zijn debuut bij het eerste elftal gemaakt tegen Batavia 90.

Olaf is met zijn 19 jaar daardoor op sportief gebied snel volwassen geworden. Hij weet inmiddels hoe het is om op hoog niveau te trainen en om de concurrentiestrijd aan te gaan.
Olaf: “Concurrentie speelt onder keepers altijd, je maakt elkaar daardoor juist beter en het is aan de trainer om te bepalen wie er uiteindelijk op zaterdag onder de lat staat. VRC is met een mooi plan bezig en ik wil daar graag onderdeel van uitmaken. Het is een mooie club die goed aangeschreven staat in de regio”.

VRC heet Olaf van harte welkom bij onze mooie club en wenst hem veel succes aankomend seizoen!

Technische commissie VRC