‘Kind van de club’ Robin Segers keert weer terug bij VRC!

Zaterdag tweedeklasser VRC uit Veenendaal is in het nieuwe seizoen weer verzekerd van de diensten van Robin Segers. De inmiddels 21-jarige middenvelder met bijzondere kwaliteiten had twee jaar geleden de overstap gemaakt naar stadgenoot GVVV en bewandelt nu dus de omgekeerde route. Nadat hij aangegeven had GVVV te verlaten is hij overstelpt met aanbiedingen van diverse clubs op hoge niveaus, maar Robin had de sterke voorkeur terug te keren naar zijn jeugdliefde VRC.

“Ik heb twee mooie en zeer leerzame jaren gehad bij GVVV, waarbij ik op hoog niveau heb getraind en gevoetbald, en ben hen dan ook zeer dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van deze mooie en club. Nu is het echter tijd geworden om wekelijks te voetballen en belangrijk te kunnen zijn, waar kan dat beter dan bij ‘mijn’ cluppie VRC”.

“Er was bijzonder veel interesse van andere clubs toen ik het besluit had genomen om GVVV te verlaten. Heb ook meerdere clubs gesproken maar na alles goed te hebben afgewogen heb ik mijn hart gevolgd en besloten terug te willen keren naar mijn roots. Mede ingegeven door alle moeite die men heeft gedaan om mij terug te laten keren waarin veel tijd en energie is gestoken door diverse personen”.

De Veenendaalse PABO-student (studeert dit jaar af en gaat volgend jaar fulltime aan de slag als leraar) speelde, op de twee jaar GVVV na, al zijn hele voetballeven bij VRC en maakte op zijn zestiende zijn debuut in het eerste elftal.

“Nog steeds heb ik sportieve ambities maar die heeft VRC ook dat zie en voel je op alle fronten, de club maakt een geweldige ontwikkeling door, wat is er dan mooier om mijn steentje bij te dragen aan het realiseren van die ambities”. Robin Segers blijft samen met zijn broer Mark leiding geven aan de voetbalschool van VRC iets wat hij naast zijn voetbalactiviteiten is blijven doen.

Ambities Volgens Wim van Dijk, woordvoerder namens de Technische Commissie van VRC, is het voor de club erg belangrijk dat Robin Segers terugkeert bij VRC. “Alle grote clubs uit de regio zaten weer achter Robin aan ”, aldus Van Dijk. “Bovendien is hij een aansprekend voorbeeld voor de jeugd en geniet hij ook als voetbalschoolleider aanzien en waardering binnen de club.” Van Dijk is ervan overtuigd dat Segers VRC gaat helpen met de ambities uiteindelijk een stabiele tweedeklasser te worden. Ook zullen er nu spelers eerder bereid zijn naar VRC te komen nu een dergelijk iemand als Robin Segers voor VRC kiest.

“We beschikken nu over een prima lichting, die voor het grootste deel uit de eigen gelederen is voortgekomen dat zit in het DNA van onze club en daar gaan we alles aan doen om dat zo te houden. Er gaat hier echt iets moois ontstaan en daar wil iedereen graag deel van uitmaken”, aldus de woordvoerder van de Commissie Voetbalzaken van VRC.

Hoofdtrainer Jan Gaasbeek (inmiddels bijgetekend voor twee seizoenen) bevestigt die stelling. “Om onze ambities te realiseren hebben we spelers nodig met bovenmatige talenten en die heeft Robin”, zegt Gaasbeek. “Dus als zo’n product van de club dan besluit om terug te keren, word ik daar als trainer erg gelukkig van.”

Namens de Commissie Voetbalzaken VRC Wim van Dijk en Marcel Hofman