Komend seizoen weer een eerste vrouwenelftal bij VRC

VRC is trots dat het gelukt is om komend seizoen weer een eerste vrouwenelftal te vormen. De nieuwe selectie bestaat uit een grote groep talentvolle speelsters uit ons kampioensteam de MO20-1, verschillende oud VRC-speelsters en een paar speelsters van buitenaf. “In de groep zit veel kwaliteit, wat de basis moet gaan zijn voor een verdere groei van het vrouwenvoetbal binnen VRC”, aldus Technisch Coördinator Meiden- en Vrouwenvoetbal Jasper de Ruiter.

Investeren in eigen jeugd

Al jarenlang investeert VRC in een goede jeugdopleiding, niet alleen bij de jongens, maar juist ook bij de meiden. We zien dat het niveau van het meidenvoetbal omhoog gaat. Dit seizoen zijn maar liefst 4 van de 7 meidenteams kampioen geworden.

Door te investeren in goede trainers, het aanbieden van een Voetbal Academie, maar ook door het meidenvoetbal aanzien te geven binnen de club, onderscheiden we ons van andere voetbalverenigingen in de omgeving.

VRC heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd en dat zien we ook terug bij de meiden. We zijn nog steeds groeiende. En dat is ook onze insteek. We willen graag op elke leeftijdsklasse meerdere teams hebben. Hierdoor kunnen we meiden op het juiste niveau laten spelen. We zien nu nog in verschillende teams dat het niveauverschil tussen de meiden groot kan zijn. Wanneer we meerdere teams hebben, kunnen we iedereen de juiste plek geven. Dat vergroot het speelplezier, maar ook het niveau van het meidenvoetbal.

Veel concurrentie

Er zijn steeds meer clubs in de regio met vrouwenvoetbal, maar de poel waaruit we kunnen vissen is relatief klein. Veel clubs hebben elk jaar weer moeite om een team op de been te krijgen. Met als gevolg dat er steeds weer vrouwen van club veranderen om toch te kunnen voetballen. Door te investeren in onze jeugdteams in elke leeftijdsklasse hopen we een constante doorstroom naar vrouwen 1 te krijgen van eigen opgeleide meiden.

We wensen de vrouwen van ons eerste elftal komend seizoen heel veel succes!