Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

Leuke ervaringen van 3 VRC scheidrechters

Drie VRC scheidsrechters delen hun ervaring over de KNVB cursus, die zij ongeveer twee jaar terug bij VRC hebben gevolgd.

Vorige week plaatsten wij een bericht op site waarin wij een oproep deden voor nieuwe scheidsrechters. Deze oproep vind je helemaal omder aan dit bericht.

Heb je na lezing van deze 3 ervaringen en onze oproep van vorige week interesse, neem dan svp even contact op met Joyce Pelle (Voorzitter Wedstrijdzaken VRC,  voorzitter-wz@vv-vrc.nl)

Ik heb nu ongeveer een jaar geleden de cursus scheidsrechter gedaan die door VRC werd aangeboden.

De cursus was 10 weken lang volgens mij en in die 10 weken heb ik heel erg veel geleerd, kwaliteiten die je in het veld als speler kan helpen en als scheidsrechter. Je krijgt als speler ook een heel ander beeld van scheidsrechters omdat je er dan zelf een bent. De cursus word gegeven door professionele mensen van de KNVB waardoor je het snel snapt.

De praktijk opdrachten samen met een begeleider binnen de club zijn ook erg leerzaam en leuk ook. Iedere scheidsrechter word op de club ook gerespecteerd en dat is het mooie van onze club.

VRC is een club voor iedereen waar de sfeer ook altijd top is. Onderling tussen scheidsrechters, spelers en alle leden natuurlijk.

Lucas Pfeiffer (16 jaar)

Hoi, mijn naam is Reinier Verweij en wil jullie iets vertellen over de scheidsrechters cursus bij VRC.

Voetbal heb ik altijd leuk gevonden, alleen het voetballen zelf is voor mij niet weggelegd haha. Daarom dat ik 3 jaar geleden ben begonnen met wedstrijden fluiten bij de jeugd.

2 jaar geleden heb ik het aanbod gekregen om een curcus te volgen als clubscheidsrechter bij VRC.

Omdat ik het fluiten erg leuk vond heb ik deze kans met beide handen aangepakt.

De cursus bestaat uit een aantal avonden waar jij als scheidsrechter centraal staat. Elke avond heeft een onderwerp wat centraal staat. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

De spelregels komen erg naar voren, Hier krijg je de laatste avond ook een toets over. Verder leer je vooral hoe jij als scheidsrechter de leiding kan hebben tijdens een wedstrijd.

Je moet ook 3 officiële wedstrijden fluiten die worden beoordeeld door je praktijkbegeleider vanuit VRC.

Ik heb deze cursus als zeer fijn ervaren. De sfeer was altijd leuk, en er was ruimte voor eigen onderwerpen die je kon inbrengen.

Aan het begin van de cursus vond ik het vaak lastig om de juiste positie te hebben als scheidsrechter in het veld. Tijdens de cursus heb ik geleerd wat de beste positie is en om niet in de weg te lopen.

Naast dat de cursus erg leerzaam was, vind ik VRC ook een erg leuke vereniging. Je krijgt zelf de keus welke wedstrijden je fluit en er wordt goed voor je gezorgd doormiddel van een lekker broodje en wat drinken.

Het leuke aan VRC vind ik het contact dat je opbouwt met de jeugd. Tijdens de wedstrijd zijn ze het soms niet met je eens, maar dit is al weer snel over na de wedstrijd.

Trekt jou het voetbal wel, en is scheidsrechter iets voor jou? Meldt je dan aan als scheidsrechter bij VRC.

Reinier Verweij

Wordt goed voor je gezorgd als scheidsrechter en er hangt een losse sfeer. Er is veel onderling respect en nooit gedoe. Gewoon een nette en gezellige club.

Op zijn moverende reden wil deze scheidsrechter anoniem blijven.

Waarom zou jij scheidsrechter bij VRC willen worden?