Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

‘Lunteren-scenario’ herhaalt zich bijna voor VRC

In het afgeslopen seizoen wist VRC tegen Lunteren een 0-1 achterstand in de slotminuten om te zetten in een 2-1 winst, wat ook de periodetitel opleverde. Nu was er ook lang een 0-1 achterstand. Maar eindigde het duel, waarin het venijn opnieuw in de staart zat, in een 2-2 gelijkspel.

Bron: Veenendaalse krant / Wim van Kessel; Ted Walker fotografie

Zo’n scenario zat er zeker opnieuw in. Ver in extra tijd, in een toch al knotsgekke slotfase, had Robin Segers de kans op 3-2. ,,Dat had hem moeten zijn”, vond ook Ruben Rentenaar. ,,Op basis van het aantal kansen hadden wij ook moeten winnen. Maar als je in extra tijd ook de 2-2 maakt, moet je denk ik tevreden zijn met een punt.”

Die kansen waren er al in de eerste helft. Een vrije trap van Robin Segers werd door doelman Nicky Groeneveld uit de kruising getikt. Verder was er in dezelfde aanval een dubbele kans voor Mitch van den Berg en Koen Nijhuis. Vlak voor rust kreeg Van den Berg nogmaals een opgelegde kans, maar raakte de knie van Groeneveld.

Lunteren toonde zich effectiever. Al vroeg in de wedstrijd trok Bas Muller aan de arm van Max Degenaar. ,,Dat was geen slimme overtreding”, beaamde ook de aanvoerder van VRC. Rick Degenaar klaarde het klusje vanaf elfmeter: 0-1. ,,Het was de enige echte kans voor Lunteren. Door het missen van die kansen sta je halverwege wel achter.”

KANSEN Ook in het tweede bedrijf waren de kansen voor de Veenendalers. Segers schoot op de lat. Mitch van den Berg liet wel heel nadrukkelijk zien een spits te zijn. Een paar keer ging hij voor eigen succes, waar een balletje breed een veel betere oplossing was geweest. ,,Normaal heeft Mitch iets meer overzicht”, bleef Rentenaar hier ook mild voor zijn collega.

De mooiste actie van de dag kwam van Rick Degenaar. Met buitenkant rechts stifte de spits tegen de onderkant van de lat. ,,Ongelooflijk zoals hij dat deed. Dat verwacht je nooit. Het was een leep balletje. Wij kwamen daar goed weg.”

Met nog een minuut of tien op de klok, werd Rentenaar bij de 0-1 stand, naar voren gedirigeerd. ,,Dat ik laatste man sta, is uit nood geboren. Normaal sta ik voorin.” Binnen een minuut was het raak. Robin Segers schoot uit een vrije trap raak. Dezelfde speler was gestuit door Tom Cozijnsen, die vanwege zijn tweede gele kaart kon gaan douchen.

RISICO Ondanks de man meer, werd Rentenaar weer naar achteren geschoven. ,,De trainer wilde geen risico nemen.” Toch werd het 1-2 uit opnieuw een strafschop. Een inzet van Rick Degenaar kwam op de arm van de al vroeg ingevallen Marco de Gooijer. ,,Ik kon niet zien of het hands was. Marco zelf protesteerde amper. Dus zal het wel een goede beslissing zijn geweest. Opnieuw Rick Degenaar voltrok het vonnis.”

Inmiddels was het al extra tijd. ,,Ik ging direct weer naar voren. Ik probeerde de jongens nog een keer op te peppen. En vanaf de aftrap kwam via de zijkant de bal voor mijn voeten. Inderdaad een intikkertje. Een echte spitsengoal.”

Omdat het zelfde scenario als eerder dit jaar uitbleef, dus een punt voor VRC. ,,Ik denk dat wij bezig zijn met een goed start. Natuurlijk heeft die 8-2 nederlaag tegen De Merino’s er in gehakt. Maar we hebben ons goed hersteld. Wij staan nu op een vijfde plaats met 13 punten uit zes wedstrijden. Dat is top”, besluit Ruben Rentenaar.