Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Marc Bos komt volgend seizoen over naar VRC

Deze week heeft de Technische Commissie overeenstemming bereikt met Marc Bos, die aankomend seizoen gaat aansluiten bij de A selectie.

Marc Bos woont in Veenendaal en is 23 jaar.

Hij is bij DOVO begonnen en is later naar de jeugd van FC Utrecht gegaan.

In het seizoen 2012-2013 vertrok hij bij FC Utrecht en ging naar de jeugd van GVVV en maakte een seizoen later (2013-2014) de overstap naar Bennekom. Hier heeft hij een aantal jaren in het eerste elftal gevoetbald totdat in het seizoen 2017-2018 het in de 2e divisie spelende FC Lienden op zijn pad kwam. Door een langdurige blessure in de voorbereiding heeft hij daar helaas in dat seizoen weinig gevoetbald.

Op de foto een nog jonge Marc (20 jaar) in het shirt van FC Lienden.

Marc besloot een stapje terug te doen en ging het seizoen daarop, op een lager niveau bij VVA 3 voetballen.

Nu wil hij graag weer op niveau voetballen en zag in VRC een mooie ambitieuze club die bij hem past.

Marc speelt het liefst in de centrale as van de verdediging maar kan ook als rechtsback of als rechtshalf spelen.

Welkom Marc. We zien uit naar je komst.

Technische Commissie VRC 1, 2 en O23

Uit de oude doos

De 20 jarige Marc Bos uit Veenendaal krijgt komend voetbalseizoen de kans zich bij FC Lienden te bewijzen. De jonge verdediger die al op 16 jarige leeftijd zijn debuut maakte bij vv Bennekom is de 20ste speler voor de tweede divisie selectie van dit komende nieuwe seizoen.

Bron: Het Geldersevoetbal.nl

Via de B1 van FC Utrecht, GVVV B1 en Bennekom A1 kwam de sterke jongeling in het eerste elftal van Bennekom terecht.

Zijn 4e seizoen in Bennekom 1 liep niet echt lekker en o.a. de samenwerking en relatie met de technische staf liet te wensen over.

Begin dit jaar, vrij snel na zijn laatste wedstrijd voor Bennekom, haakte de teleurgesteld geraakte Veenendaler af bij Bennekom en nam hij even afstand van het voetbal.

Na een aantal maanden waarin de nadruk lag op zijn werkzaamheden grijpt Marc Bos met beide handen de kans die FC Lienden hem nu biedt. Bij FC Lienden wil de speler aantonen op het hoogste amateurniveau zijn mannetje te staan.

Met Marc Bos neemt FC Lienden opnieuw een getalenteerde jongeling uit de regio in de selectie op.