Nieuwbouw Update 1

Tijdens de ledenvergadering van oktober 2019 is er voor de tweede maal gesproken over de eventuele nieuwbouw van de kleedlokalen.

Dit maal ook met concrete stappen die we moeten gaan nemen en een uitgebreide toelichting hoe dit gefinancierd zou kunnen gaan worden.

Marius Penninks heeft toen duidelijk toegelicht  waar eventuele subsidies vandaan kunnen komen en wat we zelf nog moeten gaan inbrengen.

Maar voordat VRC subsidie kan gaan aanvragen dient er een investeringsplan te zijn ! dus … een plan.

Hiervoor is tijdens de ledenvergadering besloten dat er een bouwcommissie opgericht moet gaan worden.

Nu zullen er al best mensen denken we horen niets maar toch is er achter de schermen hard gewerkt.

Er is inmiddels een bouwcommissie  en er zijn twee  voorlopige ontwerpen uitgewerkt door architect Richard Schlingmann.

De bouwcommissie bestaat uit; Gert v Brummelen, Patrick v Brummelen, Ronald Dekker, Bert vd Lustgraaf, Bert Schuilenburg en Margaret Vos.

Wij zullen de komende tijd vanuit de twee ontwerpen die er nu zijn de beste te gaan kiezen en uit gaan werken.

Het gaat hier om de reeds eerder getoond ontwerp en een gestapelde uitvoering.

Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of en waar de installaties in het ontwerp passen en op wat voor manier.

Dit vergt tijd en uitzoekwerk  met name de financiële consequentie van bepaalde keuzes.

Denk hierbij aan verloop waterleiding in relatie tot legionellabeheer, moet het bestaande stookhok blijven of maken we een nieuwe ruimte?

Hoe duurzaam gaan we het gebouw verwarmen en wat kost dat. Moet de  bestaande elektra aansluiting verzwaard worden en hoe zwaar dan? Moet er hierdoor een nieuwe kabel in de grond naar de kantine toe of is het wellicht voordeliger om bv 2 velden te voorzien van LED verlichting om hierdoor het bestaande stroomverbruik te verlagen; dit kan goedkoper zijn dan een nieuwe grondaanleg van een kabel. Allemaal vraag stukken waar we op dit moment mee bezig zijn en gaan.

Als dit allemaal helder is gaan we denken aan de toe te passen materialen en zullen we in overleg met de architect het definitieve ontwerp gaan uittekenen.

Hierna zullen we aan een van de belangrijkste zaken toekomen;  wat gaat het kosten ??. In wat voor vorm gaan we het werk aanbesteden of wordt het een bouwteam en zo zijn er nog meer vormen die we kunnen kiezen.

Ook zal dit het moment gaan worden dat we het project moeten gaan aanmelden voor de subsidie.

Een mooi project binnen de gezelligste club van Veenendaal waar wij als bouwcommissie met veel plezier mee aan de slag gaan.

Wij zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de voortgang.

Met een sportieve bouwgroet.

De Bouwcommissie