Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Nieuws uit de A-Selectie

Zaterdag 29 januari 2022 startte de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Tegenstander op deze dag was sv Houten. Gelukkig waren onze supporters hierbij ook weer welkom! De eerste wedstrijd won VRC met 3-0.

Afgelopen zaterdag, 12 februari 2022, speelde VRC 1 de laatste oefenwedstrijd, ter voorbereiding op de komende, drukke maanden. Deze uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland werd met 2-0 gewonnen, waardoor we met een goed gevoel uitkijken naar de komende maanden: een periode met veel wedstrijden op het programma.

Operaties en blessures zorgen voor aantal (langdurig) afwezigen

Naast het vooruitkijken is het ook goed om terug te kijken op de afgelopen periode, ook daar zijn we een club voor!  Na afloop van de wedstrijd tegen sv Houten konden Gerard van de Haar en Bas Muller nog in het zonnetje gezet worden. Gerard moest onverwacht een hartoperatie ondergaan eind november. Gelukkig hebben we binnen de club de vrijwilligers om dit snel en soepel op te vangen, Leendert van Appeldoorn en Ewout van de Wielen.

Voor onze rechtsback Bas Muller stond al eerder een afspraak gepland, gelukkig voor hem kon de operatie begin januari doorgaan. Deze spannende operatie is gelukkig ook goed verlopen. Wij wensen beiden een voorspoedig herstel en zijn blij ze weer regelmatig langs het veld te zien staan!

Op het veld hebben we ondertussen de eerste minuten weer gezien van Daan Olde, maar zijn ook de lichte klachten verdwenen bij Noah Ploeg en Remy Jansen. Verder zijn er helaas ook nog enkele spelers die nog op groen licht wachten van de medische staf. David Scholte is herstellende van een schouderblessure. De verwachting is dat hij snel aansluit bij de groep.

Voor Mitch van den Berg (knieblessure eerste competitiewedstrijd tegen Veensche Boys) en Stefan Admiraal (vervelende enkelblessure) is dit helaas nog niet het geval. Beide zijn voornamelijk binnen aan de slag met hersteltrainingen, onder begeleiding van Marjolein Delno en Dirco de Vries van NederVeluwe. Martijn Aveskamp is besmet geraakt door Covid-19: hij is er helaas zieker van geworden dan gehoopt. Laten we hopen dat iedereen zo spoedig mogelijk herstelt en dat we verder gevrijwaard blijven van blessures.

Aankomende zaterdag gaat de competite verder met de wedstrijd tegen VSCO’61. Het afgelopen seizoen werd er met 0-2 gewonnen in Oosterwolde.

Mark Segers & Nelis van Lienden