Algemeen, Jeugd

Oefenpot in Doetinchem: De Graafschap13-1 – VRC13-1

Dankzij een contact via de KNVB hadden de jongens van 13-1 woensdagavond een mooie ervaring op het programma staan: een wedstrijd tegen De Graafschap. Deze superboertjes spelen in de 1e divisie van de landelijke jeugd een trainen dagelijks. Op het sportpark in Doetinchem was een grote groep ouders uit Veenendaal aanwezig om dit mee te maken.

In de eerste helft konden de Veense racers aardig meekomen. Hoewel De Graafschap het meeste balbezit had liet VRC soms zien prima te kunnen voetballen. We kwamen echter weinig op de helft van de tegenstander: alleen een schietkans van Lars en twee vrije trappen brachten ons in de buurt van de goal. De Graafschap creëerde meer mogelijkheden en stond met rust 3-0 voor door schoten van afstand.

Na de rust werd het klasse verschil steeds duidelijker: mooie om te zien hoe blauw-witten constant druk zetten, moeiteloos de vrije man vinden en onvermoeibaar lijken. Bij 6-0 kwam dan toch nog ons moment: Rens stuurde Vince de diepte in, deze ging met zijn tegenstander in zijn nek vanaf rechts richting de goal en schoot hem droog in de linkerhoek.

Met een einduitslag van 8-1 en beide beentjes weer op de grond is VRC 13-1 weer een mooie ervaring rijker. Helaas moeten wij al lange tijd twee sleutelspelers missen. Met hen erbij was het wellicht meer een wedstrijd geweest. Ondanks dat gaan de mannen nu weer vol goede moed verder in de hoofklasse, ze hebben vanavond gezien hoe het moet….