Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Op weg naar de slimste opleiding van de regio

Off 269

Woensdagavond 4 juli was het dan zover, de lang verwachte informatieavond over de nieuwe manier van opleiden van onze jeugdspelers!

We hadden wel wat betrokken leiders/trainers en ouders verwacht, maar dat het er zoveel waren vonden we ongekend. De avond was voorbereid door 3 verantwoordelijken, die het ICT-opleidingstraject aanpak (Inzicht, Creativiteit en Techniek) van de jeugd in een spetterend nieuw daglicht hebben gezet.

Als eerste de nieuwe technisch coördinator onderbouw, Bert van de Weerd, een echt VRC-icoon en zal voor de onderbouw alles op zich nemen en zorgen dat het nieuwe ICT-opleidingstraject daar geïmplementeerd wordt. Hij is en wordt hierbij begeleid door Dennis Koorn, 40 jaar VRC-lid, die het technisch beleidsplan heeft herschreven op advies van het bestuur. Samen hebben zij André Sleurink, (trainer, hoofdopleider, technisch coördinator en expert ICT-aanpak), benaderd om hen te helpen met dit nieuwe opleidingstraject. André is al jaren technisch coördinator bij Delta Sports en heeft daar het opleidingstraject in een nieuw jasje gegoten en dat is een groot succes geworden! Zijn kijk op opleiden past helemaal binnen de visie van vv VRC, daarom is ook de ondersteuning vanuit André.

Na een korte intro werd er uitgelegd waarom we willen veranderen en hoe we dit willen bewerkstelligen binnen vv VRC. Deze nieuwe, frisse kijk is de succesformule richting de toekomst en zullen als vv VRC hiermee uniek zijn. Hiermee krijgt onze jeugd nog meer plezier in het voetballen en de ruimte zich te kunnen ontwikkelen.

Door de ICT-aanpak zullen ze later meer voetbalvolwassen afgeleverd worden aan het 1e elftal en gewend zijn aan het oplossen van complexe voetbalsituaties. Een tekortkoming in veel opleidingen van het hedendaagse voetbal.

Er was deze avond alom enthousiasme en er werden veel zaken her en erkend door aanwezigen, wat resulteerde in een inspirerende avond.

Enkele uitgangspunten van de ICT-aanpak;

  • Vanaf de mini’s zal er gestart worden met de ICT aanpak, die naast inzicht en techniek vooral het creatief vermogen van onze spelers stimuleert
  • Het stimuleert vooral het zelf leren oplossen van complexe voetbalsituaties en is voor alle teams in de onderbouw
  • Er wordt qua opzet van trainingen en in oefenstof geen onderscheid gemaakt tussen selectie en breedtesport.
  • Wekelijks ontvangen trainers een e-mail met informatie over de trainingen voor die week.

Binnen het nieuwe ICT-opleidingstraject wordt ook aan alle trainers//leiders/ouders/jeugd, die geïnteresseerd zijn, een interne trainerscursus aangeboden. Tijdens deze 3 avonden (7, 14 en 28 september) zal er aandacht zijn voor de theorie, maar vooral praktisch gewerkt worden. Iedereen zal kennis krijgen over de oefenstof, leren denken als een jeugdspeler en de trainingsstof ook zelf gaan ervaren.

Opgeven voor deze interne cursus of bij vragen; tc-onderbouw@vv-vrc.nl

Wij zijn als vv VRC bijzonder trots dat we erin zijn geslaagd een visie te ontwikkelen voor onze jeugd om onze spelers in andere spelvormen slim op te leiden!

In de bijgevoegde PDF vindt u de presentatie van deze avond.

Presentatie Slimste opleiding website VRC

Met sportieve en slimme groet,

Bert van de Weerd

Technisch Coördinator Onderbouw

Toernooien

Bekijk hier het

Evenementen

  • Geen evenementen

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Privacy