Opnieuw oproep aan ouders en kinderen.

Het is vandaag gelukkig wel minder massaal dan gisteren, maar vanochtend om 11:30 uur meldde zich al een eerste groep om op het sportpark te voetballen. Om 13:00 uur kregen we van een voorbijganger een bericht dat er een groep van ruim 20 jongens het sportpark op wilde gaan. En in de loop van de middag zagen we weer diverse groepen op het hoofdveld voetballen. Hun fietsen staan bij de achterkant van het hoofdveld, bij de tennis en het honkbal. Daar zijn ze over de hekkens geklommen. Handhaving van de gemeente Veenendaal heeft ruim 40 voetballers van het veld gehaald. Maar helaas waren even later al weer dezelfde of andere voetballers op het park bezig.

Wij begrijpen best dat er graag gevoetbald wordt. Maar nu even niet met groepen bij elkaar op ons sportpark.

Ook de Merino’s meld op hun FB een bericht over voetballende kinderen op de velden.

“Net als de scholen zijn ook alle sportparken in Veenendaal gesloten. Wij hebben hier als vereniging alle begrip voor! Wij begrijpen ook dat nu met het mooie weer de kinderen erop uittrekken en graag willen voetballen. Echter ons sportpark is dicht en dat betekend dat je geen gebruik mag maken van de velden en het terrein. De oproep van de premier is niet voor niets!!! Als veel jongere wel op ons park gaan voetballen of samenkomen is dat geen veilige en gezonde situatie en niet volgens de landelijk richtlijn. Ook onze vereniging heeft net als andere sportverenigingen de duidelijk boodschap voor inwoners: ,,Ouders, maar ook de kinderen zelf, neem je verantwoording. Het corona virus is uiterst gevaarlijk. Ook voor jongeren”

Wij sluiten ons aan bij hun oproep aan de ouders en de kinderen zelf. Neem je verantwoording.  Laat je kind niet op de gesloten sportparken voetballen. Ga niet met grote groepen voetballen op plaatsen waar dat niet is toegestaan.

De sportparken zijn niet voor niets door de overheid gesloten.

Nb, Een gesloten sportpark is overigens nooit toegankelijk. De toegangshekken zitten niet voor niets op slot. Een gesloten speeltuin of gesloten zwembad mag je ook niet naar binnen gaan.