Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

positief getest en dan…….

In het geval van een positieve test is het verstandig om zo snel mogelijk je leider en/of trainer op de hoogte te stellen. Daarnaast vragen we je om ook het bestuur te informeren. Je kunt via een mail naar algemeen@vv-vrc.nl ons simpel op de hoogte brengen.

Wij vragen de leider en/of trainer, nadat hij geïnformeerd is, direct contact met ons op te nemen, zodat we gezamenlijk kunnen bekijken wat we moeten gaan.

In hoofdlijnen zal dat het volgende zijn:

1. VRC zal met in achtneming van de privacy en in overleg met jou of met je ouders(ingeval je jonger dan 18 jaar bent), het team waarin je speelt informeren. Daarnaast zullen we, via jou, ook schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals jou teamgenoten.
  2. Over het algemeen verblijven voetballers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als ‘overige niet nauwe contacten’. Je teamgenoten mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen of wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.
  3. Daarbij geldt voor iedereen: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat je meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende (positief geteste) teamgenoot bent geweest, dan geldt het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Wij achten het daarom van belang dat het team waarin je speelt door VRC (nogmaals met in achtneming van de privacy) wordt geïnformeerd
  4. Komt jouw team na het bron- en contactonderzoek in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden? Dan volgen wij de stappen uit onderstaand stappenplan en nemen wanneer nodig contact met de KNVB op.