Renovatie veld 5

Op dinsdag 23 april start Sportservice Veenendaal met een grote renovatie van veld 5.

Vanaf dat moment kunnen we geen gebruik meer maken van veld 5.

Veld 5 was voor de aanleg van het kunstgras op veld 2 en 3 een zogenaamd Wetra veld.

Wetra betekent WEdstrijd en TRAiningsveld. Wetra is een natuurgrasveld met een kunstmatige bodemopbouw. Het wordt gebruikt in speciaal aangelegde voetbalvelden die, dankzij de unieke samenstelling van de toplaag, meer bespelingsuren aankunnen dan een gewoon natuurgrasveld. Een wetra-veld heeft een zanderige, schrale toplaag met een drainerend vermogen. Een dergelijke toplaag is per definitie instabiel, omdat binding door klei- en leemdeeltjes en humus ontbreken. Vandaar dat men er toevoegingen zoals compost, klei, lava en kunststofvezels aan meegeeft. (Bron Wikipedia)

Omdat veld 5 niet meer als trainingsveld maar alleen nog nog maar als wedstrijdveld gebruikt wordt, is het noodzakelijk om de kunstmatige bodemopbouw te verwijderen. Na het verwijderen wordt het veld helemaal opnieuw ingezaaid en kunnen we met ingang van het nieuwe seizoen weer van het volledig gerenoveerde veld gebruik gaan maken.